Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Remco van Brabantsche Worstenbroodjes: ‘Soms staat er een kleine rij net als bij Jan de Groot’

Door Marèl Holtermans 8 februari 2019

Het is een zaakje van slechts 30 vierkante meter, maar elke centimeter wordt optimaal benut door Remco Beekman. Brabantsche Worstenbroodjes is inmiddels een begrip in Den Bosch. Tijd voor een gesprekje over deze lekkernijen en natuurlijk willen we de worstenbroodjes ook eens proeven. 

Een zaak dat alleen maar om worstenbroodjes draait: het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Toch is dat het geval bij Brabantsche Worstenbroodjes. Op de 30 m² maken drie werknemers de broodjes en rollen ze het gehakt. En zo gaat dat de hele dag door. Maar saai? Dat is het volgens één van de medewerkers niet. “Ik draai zo’n negenhonderd worstenbroodjes per dag. Soms zelfs nog wel meer. En ja, het is veel herhaling, maar ondertussen hebben we het hartstikke gezellig.” “We dansen hier ook wel eens op de werkvloer”, vertelt een andere werknemer lachend.

(Tekst loopt door onder de foto)

brabantse worstenbroodjes
Foto: Brabantsche worstenbroodjes

Geslaagde hobby

De eerste keer dat eigenaar Remco een worstenbroodje at, was tijdens een ontbijtje bij zijn vriendin. Als Amsterdammer was hij namelijk niet opgegroeid met de versnapering. “Ik weet het nog goed, we zaten aan het ontbijt en ik kreeg een worstenbroodje. Het eerste wat ik dacht was: ‘Dit is toch helemaal niet lekker?’, maar na één hap was ik verliefd.” Remco bleef in de regio en werkte op verschillende plekken in de horeca. Als er tijd over was, besteedde hij die aan het maken van worstenbroodjes. “Van het één kwam het ander. De buurvrouw wilde er één. Daarna een andere kennis weer één en nog één… Toen besloot ik het professioneel aan te pakken en heb ik dit zaakje geopend.”

Brabantsche Worstenbroodjes is inmiddels ruim twee jaar open, maar heeft al veel vaste klanten. Maar de grootste doorbraak kwam toen een medewerker van het Jeroen Bosch Ziekenhuis binnenkwam. “Die wilde er opeens duizend per week, terwijl ik er normaal maar driehonderd maakte. Tijd om uit te breiden! Nu staat er soms een rijtje net zoals bij Jan de Groot voor de deur. Alleen dan van drie mensen”, vertelt Remco.

Geheim recept

Wat de worstenbroodjes van Remco zo lekker maakt, is een geheim. “Alleen ik weet het recept. Ik vond het eerst onzin, maar ik heb tóch besloten om het recept in een kluis bij een advocaat te leggen. Mocht mij iets overkomen, kan mijn broer erbij. Voor de rest niemand. Het klinkt misschien overdreven, maar het is meer dan eens voorgekomen dat onze bakkers benaderd werden door andere bakkers. Of ze daar wilden werken en dezelfde worstenbroodjes maakten. Dacht het niet!”

Natuurlijk proberen wij ook een worstenbroodje. En ja, ze zijn echt heel lekker!


Meer over Brabantsche Worstenbroodjes ontdekken?

Brabantsche Worstenbroodjes restaurants en horeca

Gesloten08:00 - 14:00

Copernicuslaan 306, Den Bosch

Bekijk meer:restaurants en horeca

Lees ook:

The Lemon kitchen Jadis Schreuder

Jadis van The Lemon Kitchen: ‘Mensen zouden dagelijks citroenen gebruiken met koken’

Als kind was ze al geïnteresseerd in lekker eten, dus dat ze daar haar beroep van maakte komt voor n...
spijsbereiders

Dit zijn de horecahypes volgens Roland en Peter van De Spijsbereiders

Creatieve 'Kerrieschoppers' in de snel veranderende foodsector. Zo presenteren de energieke Bossche ...
poppedoll

Leuk! Er komt een nieuwe winkel in het megagrote pand achter Hudson’s Bay

De concept store die naast Hello Kitchen lag in Achter Het Verguld Harnas, is helaas weg. Maar het p...

adv.