Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ober Sander: ‘Ik begon als glazenhaler en nu word ik mede-kroegeigenaar’

Door Lotte van Rosmalen 16 mei 2019

In deze serie zoeken we de leukste obers van Den Bosch. Met deze keer in de rubriek: Sander van Tiel (28), die al twaalf jaar in Bossche cafés te vinden is. Hij werkt momenteel bij Nom Nom, stond daarvoor zes jaar bij Reinders achter de bar en hij heeft ook nog bij M’n Tante gewerkt!

Sander maakte op zijn zestiende kennis met horeca bij een cateringbedrijf. “Ik heb geen vakken gevuld of de wijkkrant rondgebracht!” Hij werkte zichzelf snel op: “Ik begon ooit als glazenhaler bij Café Reinders en uiteindelijk was ik daar kok, dj en – als de bazen op vakantie waren – zelfs bedrijfsleider.”

Tapas bij Nom Nom

Sander werkt nu in de bediening bij Nom Nom op de Postelstraat: “Ik ben op mijn best als ik gasten vermaak en in de watten leg. De sfeer hier is goed en ik heb leuke collega’s.” Het tentje staat bekend om het leuke terras. “Je kan de echte klassieke, Spaanse tapas proeven maar ook gerechtjes met een Aziatische knipoog. We hebben echt van alles. Het terras is natuurlijk lekker groot dus in de zomer is het genieten, maar ook in de winter is het een klein, knus restaurantje.”

Wonderlijk ongeluk met carnaval

Afgelopen carnaval ging het bijna mis: “Een fust met vijftig liter bier viel vanaf straatniveau de kelder in – óp mijn hand. Eenmaal in het ziekenhuis was wonder boven wonder niks gebroken. Mijn hand was wel zwaar gekneusd. De dagen daarna lukte het me toch om te tappen met één hand!”

(Tekst loopt door onder de foto)

Sander van Tiel
Sander van Tiel

We vragen Sander wat het gekste is wat hij ooit heeft meegemaakt. “Heb je even? Wil je het leukste of het meest vieze horen? Het is zó veel. De gekste dingen gebeuren eigenlijk altijd tijdens bedrijfsuitjes”, zegt hij lachend.

Sander is zijn collega’s erg dankbaar: “Ik denk dat al mijn bazen hebben bijgedragen tot wie ik nu ben. Ze hebben me geleerd hoe je bepaalde dingen moet aanpakken. In horeca is altijd een fijne werksfeer: je gaat vriendschappelijk en familiair met elkaar om, maakt samen veel mee en werkt hard.”

Van glazenhaler tot mede-eigenaar

Hij vertelt ons ook een leuk nieuwtje: binnenkort is hij trotse mede-eigenaar van Café M’n Tante! Jaren geleden werkte hij in de bediening bij het gezellige borrelcafé: “Sindsdien heb ik altijd goed contact gehouden met eigenaar Marc Huygens.”

Afgelopen jaar was Sander een paar maanden in dienst van Bavaria. “Het was niks voor mij en ik ontdekte dat ik toch in de horeca wilde blijven werken. Ik schreef een ondernemingsplan met mijn visie voor Café M’n Tante en ben daarmee naar Marc gegaan. En het is gelukt!”

Wees gerust: jullie zullen Sander vaak genoeg zien shinen met een dienblad op zijn vingers, want hij gaat bij Café M’n Tante ook in de bediening werken!

Lees ook: 

ober picasso

Ober Steven: ‘Ik leerde de moeder van ons pasgeboren dochtertje bij Picasso kennen’

In deze serie zoeken we de leukste obers van Den Bosch. Met deze keer in de rubriek: Steven de Vos (...

Ober Rob: ‘Als je het horecavak goed uitoefent, kun je echt het verschil maken voor mensen’

In deze serie gaan we op zoek naar de leukste obers van Den Bosch. Met deze keer in de rubriek: Rob ...
Zoetelief

Ober Jaïr: ‘Ik heb wel eens gezien dat mensen seks hadden op de prullenbak’

De ober van de week: de gastvrije (jonge)man die jou heerlijke hapjes en drankjes komt serveren en j...

Meer over Nom Nom ontdekken?

Nom Nom lunch

Vandaag gesloten

Postelstraat 79, Den Bosch

Bekijk meer:lunch

adv.