Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ober Mees: ‘Voordat ik bij FF Swanjéé werkte ben ik er een keer uit eten geweest met een foute date’

Door Deniece de Ling 24 januari 2019

De ober van de week: de gastvrije (jonge)man die jou heerlijke hapjes en drankjes komt serveren en je comfortabel laat voelen in het restaurant. In deze serie gaan we op zoek naar de leukste obers van Den Bosch. Met deze keer in de rubriek: Mees Schoeber (23), ober bij FF Swanjéé.

Een nieuwe week een nieuwe ober! We hebben het genoegen met Mees, ober bij het leuke FF swanjéé. Hij zet graag de bloemetjes buiten. Als het nummer; Later bitches the prince karma aanstaat, is de kans groot dat hij ergens in de buurt is. Daarnaast houdt hij van borrelen met vrienden, bordspelletjes doen en mag je hem gerust uitdagen voor een goed potje Mariokart. Geeft Smèrrig een feestje?! Dan moet hij daarbij zijn! Lees mee om meer te weten te komen over deze ober..

Shit, dit is echt iets voor mij!

”Ik werk inmiddels dik twee jaar bij FF Swanjéé. Hiervoor heb ik bij culinair café Die2 gewerkt. Naast de opleiding verpleegkundige die ik volgde, liep ik stage en had ik daarbij ook nog een bijbaantje in de zorg. Dit betekende veel patiëntencontact, waardoor mijn week soms bestond uit het draaien van zeven vroege diensten. Dit viel me erg zwaar. Daarom kreeg ik het advies van mijn moeder om in de horeca een bijbaan te zoeken. Ze zei: ”Dan ben je niet altijd met patiënten bezig, maar heb je ook wat feest om je heen”. Zo gezegd, zo gedaan. Ondanks dat ik nog nooit eerder in de keuken werkte, ging ik aan de slag. En wat viel ik voor dit vak! De liefde voor het koken vanuit de keuken en de passie vanuit de bediening om alle gasten een onvergetelijke avond te bezorgen. Het enige wat ik dacht was: ”shit, dit is echt iets voor mij!” Dus, opleiding gestopt en fulltime aan de slag gegaan in de horeca waar ik nu nog steeds helemaal in mijn nopjes ben. Als ik op zondag open dweil ik dansend en zingend het restaurant. Wel grappig als mensen voorbij lopen of als de koks binnenkomen. Het is een complete Mees-show!”

Foute date

”Het leukste wat ik meegemaakt heb bij FF Swanjéé? Voordat ik hier werkte ben ik er een keer uit eten geweest met een foute date. Totale mismatch dus. Dit kwam de bedrijfsleider mij nog even vertellen toen de desbetreffende jongen naar het toilet ging. Samen grapten we dan over dat Brabantse nachten in zijn geval niet lang duren. De date heb ik helemaal uitgezeten, alleen maar omdat de bediening doorhad dat ik het niet leuk had en extra aandacht kreeg. Later zette ik de jongen af op het station waar ik moest vertellen dat het niks zou worden. Hij had niks door, het arme schaap. Vanuit daar ging hij terug naar Hilversum. Don’t judge me, maar op de fiets naar huis dacht ik dat ik alsnog een hele leuke avond had, ondanks de mismatch.”

Hobbykok met guilty pleasures

”Een hobbykok durf ik mijzelf wel te noemen. Mijn specialiteit is Lasagne à la Mees. Elke keer weer anders omdat ik het zonder recept maak. Waar je mij voor mag wakker maken? Een bord met oesters of een frietje speciaal. I know, het zijn uiterste van elkaar en toch geniet ik van beide evenveel.”

Ken of ben jij een leuke ober uit Den Bosch? Laat het ons weten via [email protected] en wie weet word jij benoemd tot onze Ober van de Week.

Lees ook:

Quinten muller

Ober Quentin: ‘Ik focus me graag op de mensen die mij positieve energie geven’

De ober van de week: de gastvrije (jonge)man die jou heerlijke hapjes en drankjes komt serveren en j...
ober den bosch

Wij zijn op zoek naar de leukste obers van Den Bosch!

We gingen eerder op zoek naar de beste barman en barvrouw en nu... gaan we door met de leukste ober ...


Meer over FF Swanjéé ontdekken?

FF Swanjéé

restaurants en horeca

Geopend16:00 - 22:00

Hinthamerstraat 76-78, Den Bosch

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.