Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Manon: ‘Ik probeer, letterlijk en figuurlijk, Den Bosch in beweging te krijgen’

Aangeboden door S-PORT SUPPORT 1 augustus 2018

Manon de Kok is actieprogrammamaker en bedrijfskundige bij het zelf opgezette bedrijf Operatie Frisse Peper. Klinkt als een hele mond vol en dat is het ook, want deze Bossche dame zet zich veelvuldig in om de samenleving in beweging te krijgen. Letterlijk én figuurlijk. 

Sinds kort mag Manon zich, naast al haar werkzaamheden voor haar eigen bedrijf, ook nog partner noemen van ‘S-PORT SUPPORT. Dit is een initiatief vanuit Gemeente ‘s-Hertogenbosch om met Bossche ondernemers bij te dragen aan sportieve hulpvragen. Deze stichting bestaat inmiddels 10 jaar, reden voor een feestje! Vanuit ‘S-PORT laten we een aantal belangrijke ondernemers aan het woord die ervoor zorgen dat iedereen in Den Bosch en omstreken zich meer bezighoudt met beweging.

Door de Frisse Pepermolen

Operatie Frisse Peper is het verhaal van een team eigenzinnige, unieke en uiteenlopende ondernemers – een netwerkorganisatie. Bedrijfskundigen, arbeids- en organisatiepsychologen en kunstenaars, die samen bewegingen op gang brengen. Benieuwd hoe dat werkt of wil je binnen jouw organisatie een beweging op gang brengen? Dan ga je als bedrijf zijnde door de frisse pepermolen of word je geprikkeld. Je brengt dan direct in de organisatie, samen met je eigen interne collega’s, een beweging op gang. Een creatief en uniek concept!

Sporten in onze stad

Zelf vindt Manon het enorm belangrijk dat er in Den Bosch genoeg aandacht en tijd wordt besteedt aan sport. Ze gaat zelf graag naar Yoga aan de Kade, gaat regelmatig tennissen in het Zuiderpark en loopt regelmatig hard. Haar favo sportmoment is toch wel de Vestingloop die ze dit jaar heeft gerend – want dat geeft veel voldoening en is uiteraard ook gezellig. Eigenlijk is Manon op werk- én privévlak vaak bezig met beweging, dat gaat ze ook doorvoeren bij ‘S-PORT SUPPORT.

Verandering bij sportclubs

Manon: ”Het is vaak zo dat sportclubs al jarenlang rusten op dezelfde tradities, waardoor ze enigszins vastgeroest zijn. Ik geloof erin dat dingen anders zouden kunnen. Het bestuur van een sportclub kan veranderd worden qua mindset, zodat er meer vernieuwing en beweging in komt. Vrijwilligers zouden bijvoorbeeld zelf meer kunnen oppakken, zodat er juist minder tijd en sturing in gestoken hoeft te worden. Waardering is natuurlijk enorm belangrijk! Een frisse wind is altijd goed en hier ga ik voor zorgen als aanvulling op ‘S-PORT SUPPORT.”

Lees ook:

Erik Treffers

Werktip van Erik: ‘Potje golf geeft sneller resultaat dan 20 koppen koffie’

Erik Treffers is directeur van IT bedrijf Microway in Den Bosch. Hij focust zich op netwerken, ICT v...

Meer over S-PORT SUPPORT ontdekken?

S-PORT SUPPORT sport en bewegen

GeopendHele dag

Stadskantoor Wolvenhoek 1 , Den Bosch

Bekijk meer:sport en bewegen

adv.