Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bosschenaren moeite met maatregelen? ‘Ik raak in de verleiding om naar de stad te gaan’

Door Carin van der Meij 23 mei 2020
De een besluit om zijn verjaardag toch te vieren of met een vriendengroep te chillen en een ander zoekt het contact liever nog niet op. Bosschenaren staan dagelijks voor sociale dilemma’s. Voor sommigen wordt het steeds moeilijker om zich aan de regels en adviezen van de overheid te houden. Een onderzoek beaamt dit: 17,9% van de mensen die in onze provincie woont, houdt zich minder goed aan de coronamaatregelen dan aan het begin van de lockdown.

Dat blijkt uit een enquête van LocalFocus en Kieskompas. In het onderzoek is aan zo’n 17.000 Nederlanders gevraagd hoe zij nu met de coronamaatregelen omgaan.

Noord-Brabant

Daaruit blijkt dat Brabanders het idee hebben dat bijna zeventig procent van hun mede-Brabanders zich de laatste tijd minder goed aan de maatregelen houden.

Dit vinden Bosschenaren

Wij zoomen iets verder in en meerdere stadsgenoten hoe zij nu met de coronamaatregelen omgaan.

Irina is duidelijk: “Hetzelfde als eerst natuurlijk. Het virus is nog niet weg!” Toch krijgen we ook andere reacties. Lian zegt: “Hoewel ik in het begin echt niemand zag, komen er nu weleens mensen hier. Maar dan wel op afstand.” Een aantal andere Bosschenaren kiest voor dezelfde strategie als Lian.

Bram vindt het maar moeilijk: “Ik wil me heel graag aan de regels houden, maar zie dat steeds meer anderen dat niet doen. En ja, dan raak ik ook in de verleiding om lekker naar de stad te gaan.”

Wat vind jij? Laat het weten via de comments op Facebook! 

Meer over corona in Den Bosch:

Horeca in Den Bosch gaat bijna open: dit zijn de regels

Het is officieel: op 1 juni om 12.00 uur gaat de Bossche horeca weer open! Feestcafés, clubs en disc...
station 's-hertogenbosch

Quiz: hoe goed ken jij deze coronaregels die gelden in Den Bosch?

Mag ik nu met vrienden afspreken in Moerenburg? En met hoeveel mensen kan ik straks een terrasje pak...

adv.