Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Local Brenda: ‘Als je van wijn houdt moet je naar wijnbar Bij Dirk!’

Door Marloes van Vliet 10 maart 2018

Brenda de Bijl is voedingscoach en bootcamptrainer in Den Bosch. Van origine is ze een echte stadse, maar ze houdt van de rust op het platteland. Haar vrije uren spendeert ze maar al te graag in Den Bosch, of het nou in de stad zelf is of fietsend door Het Bossche Broek – ze is er altijd te vinden. Hierbij haar top 5 favo spots (ook al hadden het er mákkelijk 10 kunnen zijn):

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Willem Twee Poppodium

Willem Twee
Foto: Brenda de Bijl

”Deze oude sigarenfabriek staat bij mij op nummer één. Dit gave pand is prachtig opgeknapt en staat op een geweldige plek: tegenover de Verkadefabriek en vlakbij het Werkwarenhuis. Naast mooie exposities en leuke optredens van bands kun je daar heerlijk flexwerken. Mijn favo plek binnen Willem Twee is de Eetcafé Hangop: deze ruimte oogt fijn industrieel met een warme uitstraling en hier kun je genieten van een lekkere lunch of borrel.”


Meer over Willem Twee ontdekken?

Willem Twee poppodia

Geopend11:00 - 17:00

Boschveldweg 471, Den Bosch

Bekijk meer:poppodia

Eetbar DIT

Eetbar DIT
Foto: indebuurt Den Bosch

”Misschien niet héél origineel maar ik vind echt dat Eetbar DIT op mijn lijstje moet staan. Ik loop er zelden voorbij zonder binnen te stappen, het is mijn tweede huiskamer. De inrichting van deze tent is eigenwijs en eigentijds inclusief een fijn ongedwongen sfeertje. Uiteten met kinderen kan hier ook goed en als je een toetje kiest, moet je zéker voor de chocolademousse gaan.”


Meer over Eetbar DIT ontdekken?

Eetbar DIT cafés

Geopend10:00 - 02:00

Snellestraat 24-26, Den Bosch

Bekijk meer:cafés

Wijnbar Proef

Proef
Foto: Proef

”Wijnbar Proef ligt in het mooiste straatje van Den Bosch: de Uilenburg. Deze wijnwinkel wordt gerund door een broer en zus die samen wijn delen als enorme passie, dat proef je meteen. Je krijgt hier gepassioneerde uitleg over de wijntjes, het is er goed georganiseerd en er hangt een topsfeer – ik ben helemaal fan!”


Meer over Proef ontdekken?

Proef slijterijen

Geopend10:00 - 17:00

Uilenburgstraatje 14 , Den Bosch

Bekijk meer:slijterijen

Bootcampen in het Paleiskwartier

paleiskwartier
Foto: Brenda de Bijl

”Ik geef zelf bootcamplessen en dan ga ik graag naar het Paleiskwartier. In deze supermooie hippe wijk kun je middenin de stad rustig en tof bootcampen. Daarna vervolg ik mijn route door naar het Bossche Broek waar je meteen de rust omarmt. Heerlijk!”

Wijnbar bij Dirk

taste-by-dirk
Foto: Bij Dirk

”Als je houdt van wijn en van een hippe plek om te borrelen, dan moet je naar Bij Dirk in de Verwersstraat. Dit is een leuke kleine bar waar je heerlijke wijntjes kunt drinken en overheerlijke hapjes kunt bestellen en als je geluk hebt kun je in de fijne bank zitten – het beste plekje van de zaak!”


Meer over Taste bij Dirk ontdekken?

Taste bij Dirk restaurants en horeca

Geopend12:00 - 22:00

Verwersstraat 58, Den Bosch

Bekijk meer:restaurants en horeca

De Moerputtenbrug

moerputtenbrug
Foto: Instagram | Bezoek Den Bosch

”Nog ééntje dan om het af te leren: de Moerputtenbrug. Ik vind het geweldig om daar te wandelen en al helemaal om de omgeving te fotograferen. Ga met zonsopgang of zonsondergang en je wordt sowieso getrakteerd op een prachtig plaatje!”

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.