Jordi hoopt op stamceltransplantatie: ‘ik kon mijn linkerzijde op een dag niet meer besturen’

Foto: indebuurt Den Bosch

Jordi Nooijen (29) uit Den Bosch is rapper en organiseert Bunkersessies, waar hij zich volledig voor inzet. Maar helaas heeft hij ook MS. Daarom zijn Jordi’s vrienden druk met geld ophalen via een crowdfunding, zodat Jordi een stamceltransplantatie kan ondergaan.

Jordi is een vrolijke Bosschenaar die veel met muziek doet. Hij kwam een aantal jaar geleden in de bunker van de Paap terecht, waarvandaan Radio Banzai opereert. Hier kwam hij omdat een vriendin hem erheen bracht. Jordi ging zelf ook draaien voor Banzai en vond daar helemaal zijn draai en sinds 2016 organiseert hij hier Bunkersessies.

Daar wordt elke week een hiphopartiest uitgenodigd om te spelen. “Ik wil elke sessie een verhaal van iemand waar ik me aan kan relaten.” Zelf is Jordi ook rapper, maar hij houdt zich nu vooral achter de schermen bezig bij de Bunkersessies door zijn MS.

Veel aandacht en liefde

“Bunkersessies is een community waar ik veel aandacht en liefde in stop.” Het is voor Jordi vooral belangrijk om iedereen een podium te geven, en zo verbindt hij de jonge creatieve scene van Den Bosch. Helaas gaat het voor Jordi niet altijd voor de wind vanwege zijn MS. Die diagnose kreeg hij op zijn 19e. Hij kon op een dag de linkerzijde van zijn lichaam niet meer besturen en aan het einde van 2021 was hij zelfs een tijd geheel verlamd.

MS is een aandoening in de hersenen en het ruggenmerg, waarbij er op verschillende plekken ontstekingen ontstaan. Die zorgen ervoor dat de hersenen moeite hebben met bepaalde functies uitvoeren. Je kunt daardoor allerlei klachten krijgen, bijvoorbeeld bij het zien, bewegen of praten. Bij Jordi uit het zich voornamelijk in bewegen. Hij heeft ook weleens uitvallen, waardoor hij dan een aantal dagen niet kan praten.

Lees verder onder de video>

Embed niet geladen. Accepteer eventueel de cookies om deze te kunnen zien. Cookie-instellingen
Een filmpje uit een van de Bunkersessies

Een heel pad bewandeld

“Soms heb ik dagen of weken vol met energie en wilskracht, op andere momenten is het minder.” Hij volgt veel therapie en houdt zich veel bezig met rap. Jordi had een moeilijke jeugd, waardoor hij anders kijkt naar zijn aandoening. “Ik heb al een heel pad bewandeld, bergopwaarts. Mijn ouders waren altijd vrij destructief in hun denken en dat wil ik doorbreken.” Daarbij heeft hij ook veel vrienden die hem steunen. “Ik ontvang altijd veel motiverende woorden.” Dat Jordi veel uitdagingen in zijn leven kent, zorgt er niet voor dat hij zich laat kennen: zijn vrienden vinden hem heel inspirerend en kunnen goed met hem praten. Veel Bosschenaren kennen hem. Niet alleen door zijn inzet voor de muziekscene, maar ook omdat hij heel sociaal is.

Crowdfunding voor stamceltransplantatie

“Ik heb al veel goede verhalen over de transplantatie gehoord. Zo volg ik een meisje op Instagram die MS heeft en door de transplantatie gewoon weer normaal functioneert.” Zeker het proberen waard dus. Daarvoor is er een crowdfunding die is opgezet door zijn vrienden. In eerste instantie wilde Jordi naar Rusland, waar de ingreep uitgevoerd kon worden. Helaas kan dit niet meer door de oorlog, maar in Mexico is het ook mogelijk. Dat is wel een stuk duurder. “Ik was in eerste instantie bijna bij het beoogde bedrag, maar nu ben ik weer bijna op de helft.” Jordi heeft voor de ingreep, de reis ernaartoe en verblijf 70.000 euro nodig. “Het is spannend, maar daar hou ik van.”

Lees verder onder de foto >

Foto: indebuurt Den Bosch

Benefiet voor Jordi

De crowdfunding bestaat in januari een jaar en er staat 26.000 euro op de teller. Dat is nog niet genoeg, dus daarom wil Jordi in samenwerking met de Bunkersessies ook benefieten organiseren. “De eerste editie zal hopelijk na carnaval zijn.” Dan kunnen de opbrengsten daarvan naar de crowdfunding, zodat Jordi hopelijk snel naar Mexico kan.

Waar kun je doneren?

Wil jij ook doneren? Dat kan via deze link. Houd de Instagram van Jordi in de gaten voor informatie over het benefiet, want als we Jordi moeten geloven wordt het een mooi feest, met veel aandacht aan lokale artiesten! Dit zal pas later in 2023 plaatsvinden.

Wie is de volgende Bosschenaar van de week?

Heb jij ook een bijzonder verhaal? Of ken je een Bosschenaar die wij écht moeten interviewen? Laat het weten via [email protected] Deze Bosschenaren gingen je voor.

Meer mensen uit Den Bosch:

Meer in deze categorie

Bosschenaren

Ga naar “Binnenkijken bij de Eendenkooi: ‘Dit stukje natuur is het hele jaar door mooi’”

Binnenkijken bij de Eendenkooi: ‘Dit stukje natuur is het hele jaar door mooi’

Ga naar “Digitale evenementenpostermuur @denboschofwa: ‘Er is echt animo voor’”

Digitale evenementenpostermuur @denboschofwa: ‘Er is echt animo voor’

Ga naar “9 x dit zijn de favoriete restaurants van Bossche locals”

9 x dit zijn de favoriete restaurants van Bossche locals

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Davitamon en Kruidvat weerstand en energie* van € 4,78 voor € 3,58”

Davitamon en Kruidvat weerstand en energie* van € 4,78 voor € 3,58

 • Geldig t/m
Ga naar “AH Planten op stam van € 6,99 voor € 4,99”

AH Planten op stam van € 6,99 voor € 4,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “Pauline Wingelaar € 2,99”

Pauline Wingelaar € 2,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Kinderpyjama € 9,99”

Kinderpyjama € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Alle A-merk glutenvrij van € 11,96 voor € 8,97”

Alle A-merk glutenvrij van € 11,96 voor € 8,97

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023

Agenda

Ga naar “Oetelrave Den Bosch”

Oetelrave Den Bosch

 • Barkade
 • 18 februari 2023

Topper

Ga naar “Carnaval in Oeteldonk”

Carnaval in Oeteldonk

 • Van 18 feb t/m 21 feb
carnaval in oeteldonk
Ga naar “Expositie ‘The Art of Comfort’”

Expositie ‘The Art of Comfort’

 • T/m 2 apr
Ga naar “The Charming Hypnotist te zien in PERRON-3”

The Charming Hypnotist te zien in PERRON-3

 • 10 maart 2023
Ga naar “Smèrrig Koningsdag Festival”

Smèrrig Koningsdag Festival

 • Koninkrijk van Muziek
 • 27 april 2023