Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jasper, Maarten en Olivier van Instadenbosch vertellen over hun meest fotogenieke hotspots in Den Bosch

Door Marloes van Vliet 6 januari 2018

Wie van Den Bosch houdt en een Instagramaccount bezit, volgt Instadenbosch – dat is een feit. De drie mannen achter het account, Jasper, Maarten en Olivier zijn allemaal continu met Den Bosch bezig en vooral met het vastleggen van de schoonheid van ons stadje. Wist je dat ze zelfs een website hebben waar je super toffe posters en kaarten kunt aanschaffen?! De favo hotspots van de Instadenbosch mannen zijn dan ook voornamelijk fotogenieke hotspots. Watch, and learn!

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Moerputten

4000 volgers! Dankjewel ^@mappingtheglobe #instadenbosch

Een bericht gedeeld door Den Bosch / ‘s-Hertogenbosch (@instadenbosch) op

Maarten vertelt: ”De moerputten, ook wel het Halve Zolenlijntje genoemd, combineert enerzijds het prachtige veengebied met elementen van de industriële erfenis. De bijna 600 meter lange Moerputtenbrug doorkruist het gebied sinds 1890. Het levert prachtige plaatjes op, vooral tijdens de zonsondergang op zomeravonden.  De zon zakt precies waar de brug oneindig lijkt door te lopen in de horizon.”

De Uilenburg

”Waar in de jaren ’60 dit gebied van de binnenstad nog sterk verloederd was, is dit inmiddels het gezelligste en meest fotogenieke plekje in de binnenstad. Oude panden, geen auto’s, smalle steegjes en de Binnendieze geven prachtige doorkijkjes van de historische binnenstad van Den Bosch. Het is ook één van onze favoriete plekken vanwege de gezellige horeca, waar wij zelf ook regelmatig te vinden zijn voor een hapje en een drankje” – aldus Olivier.

Heinis

Jasper vertelt: ”Het natuurgebied achter de Herven is een verborgen stukje natuurschoon midden in de stad. Met 28 hectare is er een mooie wandeling te maken tussen Den Bosch en Rosmalen. En als we energie over hebben combineren we het met een wandeling in het nieuwe kanaalpark. Dat is goed te doen.”

In Den Boerenmouw

”De Sint Jan mag uiteraard niet ontbreken in ons lijstje van foto-hotspots. Vanuit dit zijstraatje van de Hinthamerstraat heb je een uniek uitzicht op onze Bossche kathedraal. Het uitzicht op de imposante noordkant van de Sint Jan, maakt het kleine straatje een schilderachtig decor. Zelfs Anton Pieck heeft het vastgelegd”, vertelt Maarten.

Spoorzone

”In contrast met de historische binnenstad is er achter het station veel moderne architectuur te vinden.  Hoewel de eerste steen toch al weer eind vorige eeuw werd gelegd in het Paleiskwartier, is het gebied nog steeds volop in ontwikkeling. De moderne vormen gecombineerd met de ruwe industriële omgeving op de Kop van ’t Zand en de Tramkade maakt de spoorzone een interessant gebied voor ons als fotografen,” aldus Jasper.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.