Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gespot tijdens een bijzondere prijsuitreiking: burgemeester Jack Mikkers

Niemand minder dan Jippe van der Heiden is de nieuwe Rosmalense Jeugdvrijwilliger van het jaar. Die titel hangt voor eens en altijd bij hem thuis aan de muur, want de tiener kreeg een plaquette van burgemeester Jack Mikkers. Wat een eer! De uitreiking gebeurde twee weken voor Nationale Vrijwilligersdag van 7 december.

Jippe werd al vroegtijdig in het zonnetje gezet. De Rosmalenaar kreeg de prijs op 26 november omdat hij ‘de smeerolie is waarop gebouwd kan worden’. Dat vertelde Adriënne Hazenberg tijdens de uitreiking. Zij is voorzitter van RVC dat Rosmalense verenigingen met elkaar verbindt en leunt op een netwerk van vrijwilligers.

Jack Mikkers

Naast Jippe werd ook Corrianne Schijvens – Van Hassel gehuldigd. Zij is de Rosmalense vrijwilliger van het jaar 2019. En ja, wie vraag je dan voor de uitreiking? Jack Mikkers! De burgemeester overhandigde beide toppers een plaquette. Jippe werd beloond voor zijn inzet bij onder andere Jeugd Onderwatersport Vereniging Flipper en bij Sjors Sportief. Bij jeugdmusicalgroep 2Stage verricht hij ook tig hand- en spandiensten. Maar dat is niet alles: op het Rodenborch College in Rosmalen is Jippe actief bij de First Lego League, leerlingmentor van een brugklas, actief voor het brugkamp, lid van de medezeggenschapsraad en actief bij de schoolmusical. En dan is-ie ook nog eens misdienaar en koorlid in de parochie. Een verdiende prijs? Absoluut!

Tekst loopt door onder foto. 

Burgemeester jack mikkers loonsverhoging
Burgemeester Jack Mikkers op archiefbeeld. Foto: indebuurt Den Bosch

Nationale Vrijwilligersdag

Omdat het zaterdag (7 december) Nationale Vrijwilligersdag is, zetten we Jippe – en alle andere Bossche vrijwilligers – graag in het zonnetje, zoals Mees Wintjes (17). Hij was in 2017 Rosmalense Jeugdvrijwilliger van het jaar en werd spontaan verrast. “Ons pap en mam gingen naar een avond voor verenigingen waar ook de burgemeester zou zijn. Ons mam zei: ‘papa en ik moeten ernaartoe voor werk, misschien heb je wel zin om mee te gaan?’ Ik vervolgens kijken of ik kan… ‘Oh leuk, ik kan ook en ga gezellig mee’, zei ik. Mama zei: ‘oma komt ook, die vindt zoiets een keer leuk om te zien.’ Ik hielp mee met ranja schenken en drinken verzorgen en werd geroepen. Stond ik opeens op het podium bij de uitreiking van Jeugdvrijwilliger van het jaar!”

Jeugdvrijwilliger van het jaar

Mees had werkelijk geen idee. “Ik doe wel een hoop vrijwilligerswerk bij RVC en OJC Rosmalen, maar had niet verwacht dat ik de prijs zou krijgen. Ons mam wist dat dus al twee weken! Dat was wel grappig.” Jippe heeft een waslijst aan vrijwilligerswerk, maar Mees kan er ook wat van. De tiener uit Rosmalen, die volgende week 18 jaar wordt, is scheidsrechter, trainer én voetballer bij OJC en zet zich in voor RVC tijdens onder meer het jeugdkamp in de zomer. Ondanks dat-ie veel mensen blij maakt, blijft de Rosmalenaar lekker bescheiden: “Of ik het terecht vond dat ik in 2017 werd gekozen? Ik vroeg al: ‘waarom ik dan?’ Als ik al die andere mensen zag die vrijwilligerswerk doen. Maar ja, blijkbaar zijn mensen er toch ontzettend blij mee.”

Tekst loopt door onder Facebookpost. 

Galant feliciteert Jippe van der Heiden en Corrianne Schijvens-van Hassel: zij zijn uitgeroepen tot Rosmalens…

Posted by Galant Vrijwilligersnetwerk on Thursday, 28 November 2019

“Je maakt andere mensen blij met jouw aanwezigheid”

Jong geleerd, oud gedaan: Mees verrichtte als jongetje van 12 zijn eerste vrijwilligerswerk. “Ik vind het niet erg om iets onbetaald te doen. Veel vrienden zeggen: ‘je bent gek, je krijgt er niet voor betaald’. Maar dat vind ik niet het belangrijkste. Ik denk altijd: het is een kleine moeite en je moet het niet doen om het doen, maar omdat je het leuk vindt. Je maakt andere mensen blij met jouw aanwezigheid, dat geeft een goed gevoel.” Tegenwoordig is Mees dus scheidsrechter, trainer en begeleider. Wat zijn eerste klusjes waren? “Poeh… Ik denk plastificeren en dat soort dingen. Kleine klusjes die weinig moeite kostten.”

Netflix? Nah!

Het positieve gevoel heerst nog altijd bij Mees: hij doet zijn vrijwilligerswerk voor een ander. “Het kost je hooguit een uurtje. Ja, dan kun je inderdaad ook Netflixen, maar ik zet me dan liever in voor iemand.” Als het aan de tiener ligt, wordt iedereen vrijwilliger. Op wat voor manier dan ook. “Ik spoor echt iedereen aan om je in te zetten voor een ander. Al is het een mini-klusje. Je maakt er altijd iemand blij mee, dat vergeten mensen vaak. Dus, kom op, aan de slag!”

Hebben we nog een boodschap voor alle (Bossche) vrijwilligers die dit lezen: jullie zijn toppers!! 🙂

Lees ook:

Christel kwam op straat te staan, krabbelde op en doet nu vrijwilligerswerk: ‘Het kan iedereen overkomen’

Een wandeling met iemand maken, moestuin onderhouden of voetbaltraining geven. Met één of twee uurtj...


Meer over Galant Vrijwilligersnetwerk & VrijwilligersAcademie073 ontdekken?

Galant Vrijwilligersnetwerk & VrijwilligersAcademie073

dienstverlening

Vandaag gesloten

Rogier van der Weydenstraat 2, 's-Hertogenbosch

Bekijk meer:dienstverlening

adv.