Digitale evenementenpostermuur @denboschofwa: ‘Er is echt animo voor’

Groepsfoto van de intitiatiefnemers van Denboschofwa

Ken je dat, dat je eigenlijk geen flauw idee hebt wat er te doen is in de stad? Maar wat als er een Instagrampagina is, waar je in één oogopslag kunt zien wat voor leuks er georganiseerd wordt in Den Bosch? Dat is het concept van de digitale postermuur @denboschofwa, opgericht door vijf jonge Bosschenaren.

Het begon allemaal toen vijf jonge, creatieve Bosschenaren de koppen bij elkaar staken: ze waren toe aan een platform waar je in één keer kunt zien wat er te doen is deze week. Dit groepje bestaat uit Jord Dijkstra (25), Ties van de Water (24), Femke Dekkers (23), Mees van den Broek (23) en Casper Roos (22). Zij zitten in een groepschat met gelijkgestemden, Zaterdag ofwa, waarin de leden zeggen wat ze aan het doen zijn in de stad. “Het was de bedoeling dat iemand een berichtje stuurt, ‘Zaterdag ofwa?’ in eerste instantie, en dat mensen dan delen waar ze zijn”, legt Jord uit.

Overzicht kwijt

Het is een makkelijk concept waardoor een grote groep mensen elkaar altijd kan vinden en iets te doen heeft, maar het werd ook al snel onoverzichtelijk. “Mensen gingen al snel delen wat er binnenkort te doen is, in plaats van op dit moment. Daardoor misten we soms activiteiten, het overzicht was kwijt”, vertelt Mees. “Op een gegeven moment stuurde iemand een evenement door en dachten we: ‘hoe kunnen we dit gemist hebben als er zoveel gedeeld wordt? Er moet eigenlijk een plek zijn waar alle evenementen direct zichtbaar zijn’.” Niet veel later ging het vijftal bij elkaar zitten, om na te denken over een oplossing.

Lees verder onder de foto>

Zoveelste evenementenblog?

Nu zien we je denken: er zijn toch al tal van accounts waar je kan zien wat er te doen is? Zo delen wij bij indebuurt Den Bosch elke week uittips en wat er te doen valt in het weekend, maar @denboschofwa is tóch anders. “We hebben een lay-out waarin elk evenement wordt ingedeeld binnen een bepaalde categorie. Er zijn vier thema’s: Uitgaan & nachtleven, Shoppen & marktjes, Musea & exposities en Event space & voorstellingen. Elke categorie heeft een kleurtje en logo, zodat volgers direct kunnen zien om wat voor evenement het gaat.

Dit is ook voor mensen die net buiten de stad wonen

De mensen achter @denboschofwa

De doelgroep ligt op jonge mensen. Daarbij posten ze dingen waar ze van denken dat zij er ook bij zouden zijn. Voor gelijkgestemde jongeren dus, maar wie zijn dan die mensen achter @denboschofwa? Jord is ontwerper en oprichter van Den Bosch E-sports, Mees is een sociale vuilnisman met een groot netwerk, Casper is een student Social Work die nu stage loopt bij de gemeente, Femke is suppoost in het designmuseum en Ties is fotograaf en student aan de kunstacademie. Allemaal geboren en getogen in Den Bosch. Femke, daarentegen, is geboren in Den Bosch en opgegroeid in Vlijmen, maar nu woont ze weer in Den Bosch. “Dit is ook voor mensen die niet in de stad wonen. Ik miste dat sociale netwerk, waardoor ik niet altijd wist wat er te doen is, omdat ik in een dorp net buiten de stad woonde”, legt ze uit.

Lees verder onder de foto >

400 volgers in 24 uur

In oktober werd het account opgericht en konden dertig mensen het concept testen, waarna het in december gelauncht werd. “In 24 uur gingen we van dertig volgers naar vierhonderd! Dat was vet om te zien, dat er echt animo voor is”, vertelt Ties enthousiast. “Hierin waren we niet gesponsord, we hebben geen grote shoutouts gekregen. Dat is denk ik precies hoe je zo’n online community opstart”, vult Jord aan.

Veel enthousiasme

“We kregen echt veel reacties, mensen waren super enthousiast! In de DM’s zeiden wat mensen dat het echt een vet initiatief is”, vertelt Casper enthousiast. Mensen hadden er dus duidelijk behoefte aan dat dit account bestaat. Ze hebben zelfs merch: sjaals met daarop het logo, stickers en visitekaartjes. De laatste twee hebben ze kunnen bekostigen met cityboost, daar kunnen jongeren ideeën uitwerken, gesubsidieerd door de gemeente.

Ga jij nog iets doen dit weekend, ofwa?

Wie is de volgende Bosschenaar van de week?

Heb jij ook een bijzonder verhaal? Of ken je een Bosschenaar die wij écht moeten interviewen? Laat het weten via [email protected] Deze Bosschenaren gingen je voor.

Meer mensen uit Den Bosch:

Meer in deze categorie

Bosschenaren

Ga naar “Binnenkijken bij de Eendenkooi: ‘Dit stukje natuur is het hele jaar door mooi’”

Binnenkijken bij de Eendenkooi: ‘Dit stukje natuur is het hele jaar door mooi’

Ga naar “9 x dit zijn de favoriete restaurants van Bossche locals”

9 x dit zijn de favoriete restaurants van Bossche locals

Ga naar “Deze Bosschenaren spot je in Married at First Sight: ‘En nu gaan we bier drinken op z’n Brabants’”

Deze Bosschenaren spot je in Married at First Sight: ‘En nu gaan we bier drinken op z’n Brabants’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Davitamon en Kruidvat weerstand en energie* van € 4,78 voor € 3,58”

Davitamon en Kruidvat weerstand en energie* van € 4,78 voor € 3,58

 • Geldig t/m
Ga naar “Pauline Wingelaar € 2,99”

Pauline Wingelaar € 2,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Studio Home bedsprei met reliëf voor € 9,72”

Studio Home bedsprei met reliëf voor € 9,72

 • Action
 • Geldig t/m 31 januari 2023
Ga naar “AH Planten op stam van € 6,99 voor € 4,99”

AH Planten op stam van € 6,99 voor € 4,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “Kinderpyjama € 9,99”

Kinderpyjama € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023

Agenda

Ga naar “Oetelrave Den Bosch”

Oetelrave Den Bosch

 • Barkade
 • 18 februari 2023

Topper

Ga naar “Carnaval in Oeteldonk”

Carnaval in Oeteldonk

 • Van 18 feb t/m 21 feb
carnaval in oeteldonk
Ga naar “Expositie ‘The Art of Comfort’”

Expositie ‘The Art of Comfort’

 • T/m 2 apr
Ga naar “The Charming Hypnotist te zien in PERRON-3”

The Charming Hypnotist te zien in PERRON-3

 • 10 maart 2023
Ga naar “Smèrrig Koningsdag Festival”

Smèrrig Koningsdag Festival

 • Koninkrijk van Muziek
 • 27 april 2023