Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Liselotte zamelt sinterklaascadeaus in voor Bossche kids: ‘Door corona veel arme gezinnen’

Door Marèl Holtermans 30 oktober 2020

Terwijl bij het ene gezin een volle zak cadeautjes ligt op vijf december, is het bij het andere huishouden lastig om überhaupt één cadeautje te te geven. Dat kan zo niet langer, vond onder andere Liselotte Meijs (26). Vanuit Roteract ‘s-Hertogenbosch start ze een actie om ook kinderen die in armoede opgroeien een cadeautje te geven.  

“Ik ben er niet bij als de cadeaus worden uitgepakt, maar ik krijg er wel veel voldoening van”, vertelt Liselotte. “Het is toch mooi als iedereen in Den Bosch een sinterklaascadeau kan uitpakken. Ook de kinderen die opgroeien in gezinnen die minder welgesteld zijn.”

Rotaract ‘s-Hertogenbosch

Liselotte organiseert het festijn vanuit de Roteract ‘s-Hertogenbosch. Dit is een serviceclub waarbij jongeren tot 35 jaar zich inzetten voor maatschappelijke doelen in Den Bosch. Roteract ‘s-Hertogenbosch is het jongere zusje van Rotary ‘s-Hertogenbosch.

221 kinderen

In totaal krijgen tenminste 221 kinderen een cadeau met sinterklaas. Dit aantal kan nog iets hoger uitvallen, omdat mensen zich nog mogen aanmelden. De cadeaus worden uitgegeven door de voedselbank. Het project bestond voorgaande jaren ook al, maar was toen nog een stuk kleiner. “In 2019 kregen we in totaal 123 aanmeldingen. We verwachtten al dat het aantal dit jaar hoger zou liggen, maar we hadden niet gedacht dat het zo’n grote stijging was. We denken dat het door de coronacrisis komt; er zitten toch meer mensen in armoede dan voorheen.”

Tekst loopt door onder de foto. 

Foto: Liselotte Meijs

Crowdfunding

De pakketten worden verzameld middels sponsoring en een crowdfundingsactie. “Het is dit jaar best lastig. Er zijn minder bedrijven die willen sponsoren. De afgelopen jaren heeft BrandLoyalty verschillende cadeaus gesponsord, maar die switchen nu naar een ander goed doel, zoals eerder afgesproken was. Gelukkig komt er genoeg binnen via de crowdfundigsactie.

Lees ook:

Sinterklaasintocht 2020

Sinterklaas in Den Bosch: alternatief programma zonder intocht en zwarte piet

Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint… toch? Door het coronavirus en de bijkomende maatregelen zi...
ouwe dirk

Bosch’ Mysterie: dit is het verhaal achter de boot van de Bossche Sinterklaas

Tegen kinderen vertel je natuurlijk dat Sinterklaas en zijn boot he-le-maal uit Spanje naar Nederlan...

adv.