Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Rita van De Snoepboom: ‘Ik ben zelf een snoepkont én gek op deze stad!’

Door Caroline Lichtenberg 28 november 2017

Rita van der Aa (56) is gek op snoep én op Den Bosch. Ze is de eigenaresse van De Snoepboom en werkt er nu ruim twee jaar. Daarvoor werkte ze tien jaar bij TumTum. De vrolijke noot praat met plezier over de stad waarin ze werkt.

“Het is een bourgondische, levendige stad, vol gezelligheid. Ik kom natuurlijk vrolijke Bosschenaren tegen. Mensen zijn hier altijd blij en dat is wel een kenmerk van als je in de snoepbranch zit!”, lacht ze en slikt gauw het snoepje door dat ze stiekem in haar mond had gestopt. “Ik ben zelf ook een snoepkont!”

Den Bosch staat goed op de kaart door onder andere een succesvol Jeroen Boschjaar waar veel toeristen op afkwamen. “Na dat jaar merkte ik dat de toeristen en andere buitenlanders bleven komen en dat is wel leuk.  De stad is een stuk levendiger geworden. Het toerisme vind ik wel een goed visitekaartje van de stad.”

In de stad wonen vindt ze leuk, maar toch heeft ze meer met een dorp. Ze woont daarom in Den Dungen en komt op de fiets naar Den Bosch. “Ik ben binnen een kwartiertje in de stad en vind de omgeving ook zo mooi, dus dit is voor mij ideaal.”

Rita’s favoriete plekken

“Ik eet graag bij Roels in de Korte Putstraat. En qua winkeltjes hou ik niet van de grote ketens, maar van kleinere zaakjes, zoals Liefste Fashion. Daar werken zulke vrolijke, leuke meiden! Verder loop ik graag door het centrum. Ben wel blij dat de gemeente het overlast met de scooterrijders heeft aangepakt, die reden hier veel te hard door de Hinthamerstraat. Dat is nu al een stuk minder.”

adv.