Pepita van Kindertheater Pietepaf: ‘Kinderen bloeien he-le-maal op in het theater!’

Door Marloes van Vliet 27 februari 2018

Pepita Steins Bisschop woont inmiddels weer een jaar in Den Bosch, na een break van acht jaar in Amsterdam te hebben gewoond. Den Bosch voelt als thuiskomen voor haar en het is dan ook een toplocatie om het allereerste kindertheater, Pietepaf genaamd, in de stad te openen. Ze vertelt ons meer over haar ideeën en de liefde voor Den Bosch.

Geen seconde spijt

”Theater vond ik als kind heel belangrijk en omdat ik hier zelf mee bezig was, besefte ik op latere leeftijd wat het voor me heeft gedaan en wat het bij andere kinderen teweeg kan brengen. Het is net even anders dan hockeyen of tennissen, maar kinderen zijn hier ook gewoon heel goed in. Ik heb er veel meer zelfvertrouwen door gekregen en ik kon beter met andere kindjes spelen, doordat ik in het theater veel opener kon zijn.”

”Nadat ik mijn opleidingen had afgerond in Amsterdam, besloot ik weer terug te verhuizen naar Den Bosch – hier heb ik voorheen ook al gewoond. Deze stad voelt voor mij als thuiskomen en daarbij bestaat hier nog geen kindertheater – een ideale combinatie om mezelf hier te vestigen. Ik heb geen seconde spijt gehad!”

Zoektocht

”Vanaf het moment dat ik weer in Den Bosch woonde, wilde ik een fysieke plek voor mijn kindertheater. Na één jaar zoeken is dat eindelijk gelukt en ik ben daar zo enorm blij mee! Dit plan zit al ontzettend lang in mijn hoofd, ik wil kinderen graag een ruimte bieden om kind te kunnen zijn en om ze te laten spelen. Op jonge leeftijd realiseer je je nog niet wat er allemaal speelt in de wereld en kun je ontzettend veel doen met je verbeelding – daar worden kinderen creatief van en daar hebben ze op latere leeftijd nog veel profijt van.”

Pietepaf

Pepita zit vol energie, heeft onwijs veel ideeën en hoopt zoveel mogelijk kinderen te kunnen inspireren. Als we haar vragen waar de naam ‘Pietepaf’ vandaan komt, lacht ze: ”Een vriendinnetje van me noemde mij altijd zo en de reeks Gouden Boekjes heeft een editie die ‘Pietepaf het circushondje’ heet, deze kinderboekjes vind ik fantastisch. De naam heeft iets toverachtigs en het past perfect bij het gevoel dat ik wil overbrengen!”

Pepita opent in april haar Kindertheater Pietepaf in de Stoofstraat nummer 24. Vanaf dat moment is er ook de mogelijkheid om kinderfeestjes te vieren bij het kindertheater, worden workshops gegeven en komen er elke zaterdag en zondag voorstellingen voor kinderen (van 2 tot 8 jaar) gespeeld door twee acteurs. Meer info hierover kun je vinden op de website van Kindertheater Pietepaf!

Bosschenaar van de Week

Iedere week interviewen we een Bosschenaar over zijn of haar bezigheden. Dat levert bijzondere verhalen op, die allemaal hier terug te vinden zijn.  Ben of ken jij iemand die veel doet of heeft gedaan voor onze stad? Stuur dan even een mailtje naar [email protected]!