Gini is paragnost: ‘Ik ben absoluut geen Jomanda met een paarse jurk’

Door Marèl Holtermans 5 november 2018

Eigenlijk wilde ze het helemaal niet en daarom probeerde ze zich ertegen te verzetten. Maar inmiddels heeft Gini de Lima haar paranormale vaardigheden geaccepteerd. “Ik probeer nu mensen te helpen.”

“BAM”, klinkt het na een tijdje als we in gesprek met Gini zijn. Ondanks dat het een gezellig gesprek is, schrikken we. Zou het dan toch…? “Geen zorgen”, lacht ze. “Dat is de koelkast, die maakt altijd aparte geluiden.”

Bezoekjes van entiteiten

Ze ontdekte dat ze meer zag dan de gemiddelde mens toen ze nog jong was. “Dan stond er opeens iemand naast me. Geen transparant iemand met een laken of andere onzin, maar gewoon een solide persoon. Ik had toen overigens geen idee dat het abnormaal was, ik dacht dat iedereen dit kon zien. Sterker nog: ik vond het een beetje irritant.” Na een tijdje besefte ze dat níet iedereen deze gave had en heeft ze zich erin verdiept.

Huizen zuiveren

Inmiddels zet Gini zich volledig in om mensen te helpen die graag meer willen weten over overleden dierbaren, helpt ze overledenen de overstap naar het hiernamaals te maken en zuivert ze huizen. Hierbij verdrijft ze entiteiten uit de woning, zodat er een nieuwe positieve sfeer is. “Dat klinkt allemaal heel zweverig, maar dat ben ik eigenlijk helemaal niet. Je moet mij niet een paarse jurk van Jomanda geven, dat is niets voor mij”, vertelt ze.

Kritiek van buitenaf

Gini: “Natuurlijk zijn er sceptische mensen of zelfs mensen die het helemaal niet geloven. En dat is prima. Ik geloof zelf ook niet zomaar alles. Maar wat ik niet begrijp, is dat mensen het dan zo graag willen benadrukken dat ze dit niet geloven. Ik doe geen gekke hokus-pokus en mensen bij wie ik geweest ben, zijn erbij gebaat. Dus ik trek me er niet zoveel van aan.”

Toch zijn er ook onderdelen waar Gini niet zomaar aan begint: “Misschien ken je het programma Ghost Adventure wel. Daarbij gaan de presentatoren naar een zogenaamd haunted house en roepen ze de geesten. Dan denk ik: waar ben je in hemelsnaam mee bezig? Het kan zo gevaarlijk zijn.” Nog iets waar Gini nooit aan begint is Glaasje Draaien, waarbij mensen zelf proberen een geest op te roepen. “Nooit doen! Je weet niet wat je naar binnen haalt!”

Ben of ken jij zelf iemand met een bijzonder verhaal? Stuur dan een berichtje naar [email protected]! Wie weet komen we bij jou langs voor een interview voor Bosschenaar van de Week.

Lees ook:

mari van de ven

Mari van de Ven is terug in Den Bosch met Het Haaratelier: ‘Dit voelt als thuiskomen!’

Laat je de naam Mari van de Ven vallen, dan hangt deze vaak samen met mooi haar en prachtige make-up...
Janneke Franke

Leuk! Er komt een musical over het Paleiskwartier en wij praten met de regisseur

Het Paleiskwartier bestaat inmiddels al heel wat jaren en is flink uitgebreid, maar dat ging niet zo...
DJ Fonk

In gesprek met de Bossche DJ Fonk: ‘Ik geniet gewoon heel erg van muziek maken’

Hij is meerdere malen voor een optreden in het buitenland geweest, maar draait ook veel in ons eigen...

 

adv.