Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Marloes en Steven trouwen in coronatijd: ‘We moesten de gastenlijst aanpassen’

Door Marèl Holtermans 6 juni 2020

Na heel wat maanden aftellen, kan verpleegkundige Marloes van Riet haar trouwjurk binnenkort éindelijk aandoen. Het was nog even spannend of haar bruiloft door kon gaan, vanwege het coronavirus. Maar 10 juli stapt ze – iets anders dan gedacht – in het huwelijksbootje met Steven.

“Toen de persconferentie kwam waarin werd verteld dat iedereen zoveel mogelijk thuis moest blijven en alles dichtging, moest ik even slikken”, vertelt Marloes. “Heel kort dachten Steven en ik: Oh jee, we hoeven de bruiloft toch niet te cancelen? Maar dat moment duurde gelukkig maar even. Eigenlijk bleven we altijd positief, ondanks dat we regelmatig opmerkingen kregen als: het zal wel niet doorgaan, hè?”

Honderd mensen

Marloes en haar verloofde hebben nét geluk; de twee trouwen op 10 juli. Tien dagen na de nieuwe versoepelingen. Tot 1 juli is het nog verboden om met meer dan dertig mensen samen te komen, daarna ligt het maximum aantal op honderd mensen. Marloes: “Tien dagen eerder en het was heel anders gelopen! We hadden in eerste instantie ongeveer 130 mensen uitgenodigd, maar dat was te veel. Toen dachten we: hoe gaan we dit aanpakken en terugschalen naar honderd?”

Tekst loopt door onder de foto. 

Foto: Marloes en Steven

Plaatsmaken

“Veel mensen hadden nog niet aangegeven of ze wel of niet kwamen en dus vroegen we eerst wat gasten zelf wilden. Een aantal gaf aan dat zij graag zouden komen, maar ook wat verder weg stonden van ons dan sommige anderen. Zij maakten plaats voor familie en vrienden. Dus nee, geen ongemakkelijke gesprekken”, zegt ze lachend.

Naast de aanpassing van de gastenlijst heeft Marloes niet heel veel hoeven veranderen aan haar grote dag. “Ons voordeel is dat we op één locatie blijven, waardoor de gasten niet hoeven te reizen. We hadden geen grootste huwelijksreis gepland, op de jaarlijkse kampeervakantie na. Dat is het enige dat afgelast is. Dat valt nog mee”, zegt ze lachend.

Al lang verloofd

Marloes en Steven hebben lang uit kunnen kijken naar de grote dag: de twee verloofden zich bijna twee jaar geleden tijdens carnaval. Waarom ze elkaar het ja-woord nog niet hebben gegeven? “Dat komt omdat we het heel bijzonder vonden als de kinderen het ook bewust mee konden vieren. De twee jongsten waren destijds zo jong dat ze het niet echt zouden begrijpen. We hebben daarom destijds al 10 juli 2020 gezegd en daar blijven we bij!”

Marloes en Steven kunnen dus wel trouwen, maar deze Bosschenaren hadden minder geluk:

Bruiloft gecanceld

Coronavirus gooit roet in het eten: deze Bossche stellen moeten hun bruiloft verplaatsen

Uitnodigingen in de prul, geen huwelijksreis naar een tropisch oord. Veel stellen moeten hun trouwpl...

De bruiloft van Annelou ging iets anders dan gepland: ‘We zijn ons maar gaan bezatten’

Om maar met het goede nieuws te beginnen: Annelou en Daan hebben hun trouwdag gevierd. Al verliep de...

adv.