Jos van het World Skate Center: ‘Ik hoop dat we een nieuwe plek krijgen in de Spoorzone’

Door Marloes van Vliet 6 maart 2018

Jos Sleegers is 35 jaar, woont in Den Bosch en is vanaf de start bij het World Skate Center betrokken. Dit skatepark is precies vijf jaar geopend op de huidige locatie en Jos is hier 36 uur in de week te vinden. Jaarlijks komen zo’n 8.000 bezoekers skaten in het World Skate Center. Maar er wordt niet alleen geskatet, Jos vertelt ons er alles over.

Enige indoor halfpipe van Nederland

De laatste tijd is het World Skate Center veel in het nieuws geweest, doordat duidelijk werd dat ze over drie jaar weg moeten van hun huidige locatie. We vroegen Jos hoe hij daar tegenaan kijkt: ”We wisten natuurlijk al langer dat we hier weg moesten, maar we zijn blij dat we nog drie jaar op deze plek kunnen blijven.”

”In 2021 wil de projectontwikkelaar in dit gebied starten met zijn project, maar een paar van de antikraakwoningen naast het World Skate Center zijn nu al ontruimd. Hier gebeurt voorlopig gelukkig nog niks! In 2020 zijn de Olympische Spelen in Tokio en de topsporters die daar voor geselecteerd zijn, moeten ergens trainen – dat komen ze hier doen. Wij hebben de enige indoor halfpipe van Nederland en de provincie wil het skateboarden stimuleren, vandaar dat ze bij ons zijn uitgekomen.”

(tekst loopt door onder de foto)

world-skate-center
De énige indoor halfpipe van Nederland | Foto: World Skate Center

De Spoorzone is het tweede centrum

Het World Skate Center moet uiteindelijk dus verplaatst worden, maar waar naartoe? Als het aan Jos ligt blijven ze in de Spoorzone, volgens hem het tweede centrum van Den Bosch. ”De gemeente is momenteel aan het nadenken over het héle gebied dat de Spoorzone heet. Er liggen onwijs veel plannen klaar en ik hoop dat wij daar ook ergens tussen passen. Zoals je nu een looproute naar de stad hebt, zou je dat eigenlijk ook de andere kant op moeten hebben – want de Spoorzone is een soort tweede centrum.”

”We hopen dat we zo snel mogelijk een nieuwe locatie vinden, hoe eerder – hoe beter. We kunnen niet vroeg genoeg beginnen met tekenen en alles gaan uitdenken: hoe kun je het slimst een street course leggen? Wat moet er geregeld worden voor isolatie, warmte, toiletten enzovoort? Dat is wel een grootschalig project. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het uit elkaar schroeven van de halfpipe haha.”

Bosschenaar van de Week

Iedere week interviewen we een Bosschenaar over zijn of haar bezigheden. Dat levert bijzondere verhalen op, die allemaal hier terug te vinden zijn.  Ben of ken jij iemand die veel doet of heeft gedaan voor onze stad? Stuur dan even een mailtje naar [email protected]!

Lees ook:

pepita-van-kindertheater-pietepaf

Pepita van Kindertheater Pietepaf: ‘Kinderen bloeien he-le-maal op in het theater!’

Pepita Steins Bisschop woont inmiddels weer een jaar in Den Bosch, na een break van acht jaar in Ams...

World Skate Center sport en bewegen

Nu gesloten13:00 - 23:00

Buitendijk 2, Den Bosch

Bekijk meer:sport en bewegen