Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Je moet het maar durven: Ilvy en Danielle liften naar Barcelona voor het goede doel

Door Marèl Holtermans 1 juli 2019

Het duurt nog een paar dagen, maar Ilvy en Danielle zijn er helemaal klaar voor. Zaterdag 13 juli vertrekken de twee Bossche dames naar Barcelona. Niet voor een vakantie, maar voor het goede doel. En hoe ze daar naartoe gaan? Dat moeten ze tijdens de reis uitvinden. 

Het bord met daarop ‘Barcelona’ is gemaakt. Maar dat is ook meteen het enige dat klaarstaat. Ilvy en Danielle gaan namelijk liftend naar de Spaanse stad. “We krijgen wel een GPS mee”, vertelt Ilvy. Voor de rest moet het tweetal het zelf uitzoeken. “We hebben zelfs nog geen manier om terug naar Nederland te komen.”

Tegen plastic afval

Het Bossche duo is niet het enige team dat probeert in een zo’n kort mogelijke tijd naar Barcelona te gaan. In totaal doen er driehonderd tweetallen mee, die allemaal proberen zo snel mogelijk de finish te bereiken. De teams halen ondertussen geld op, dat ze aan het goede doel Mom I’m Fine doneren. “Dat doel richt zich onder meer op het schoonmaken van de oceanen”, zegt Ilvy. “We zijn blij dat het probleem rondom het plastic afval in onze oceanen trending is. Overal worden maatregelen genomen om plastic te bannen en worden er clean-ups georganiseerd. Dat verzamelde plastic moet ook ergens heen. Mom I’m Fine wil het gerecyclede plastic gebruiken om een school te bouwen in Mexico, waar zij gratis les krijgen.”

Hulplijn in nood

Gelukkig staan ze er niet helemaal alleen voor. Ilvy: “Mocht er iets zijn of we komen vast te zitten, dan kunnen we altijd een hulplijn bellen. Het geeft een veiliger gevoel tijdens het liften, maar je krijgt er wel strafpunten voor [dat zich uit in extra tijd, red.]. Daarnaast zijn we met z’n tweeën. Alleen zouden we dit waarschijnlijk niet doen.”

Challenge

Voor de reis zelf kunnen ze – op het bord na – geen voorbereidingen treffen. Dat betekent niet dat ze stilzitten. Om het project te laten slagen, voeren ze opdrachten uit. Als ze die succesvol afronden, winnen ze extra troeven. “Als het lukt om 450 ‘social supporters’ bij elkaar te verzamelen, krijgen we een voorsprong van dertig minuten. Dat kan door een simpel klikje! En doordat we deze foto van ons bij een mooie auto hebben, mogen we óók iets eerder vertrekken dan andere teams.” Daarnaast proberen ze via crowdfunding geld in te zamelen. Het doel van deze actie is €1.000,-. Op dit moment staat de teller op €65,-, dus ze kunnen alle hulp gebruiken.

Wil jij Ilvy en Danielle sponsoren? Dat kan via deze link.

Ken je ook een Bosschenaar met een bijzondere verhaal? Of denk je: hé, ik heb ook iets interessants te vertellen? Oftewel: wie moet Bosschenaar van de week worden? Laat het ons weten via [email protected].

Lees ook:

[VIDEO] Sonja startte een moestuin op haar school: ‘Dit leer je niet uit een boekje’

Na ruim een jaar knallen, is de droom van begeleider Sonja op Kindcentrum de Kwartiermaker werkelijk...
Frank Willems

Vet! Frank zet nieuws om in kunst: ‘Soms haal ik inspiratie uit een gesprek op straat’

De Bossche Frank Willems is kunstenaar. Zijn werkplek, gelegen in een voormalige basisschool, staat ...
stichting oosterhoeve zetten in

Anja van Kinderboerderij Oosterhoeve: ‘Ik ben hier zeven dagen per week’

Je moet het maar kunnen: een groot deel van je leven aan de kant zetten voor je baan. Bij de Bossche...

adv.