Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Eddie is vrijwilliger in hart en nieren: ‘Ik wilde iets doen tegen eenzaamheid’

Door Myrthe van Munster 9 september 2019

Den Bosch is een initiatief rijker: Anna’s Repair. Bij dit terugkomende evenement in de St. Annakerk brengen mensen hun kapotte apparatuur of kleding gratis weg voor reparaties. Eddie Revet (71) is kerkganger en gastheer bij Anna’s Repair, dat vernoemd is naar de kerk. Hij vertelt erover.

“Niet iedereen in de Schutskamp heeft het breed. Voor veel mensen is dit daarom een mooi initiatief, want het komt vaak voor dat iets kapot gaat. Mensen laten hier hun spullen, zoals apparatuur of kleding, gratis repareren. Daarnaast is gezelligheid een belangrijke factor van Anna’s Repair”, vertelt Eddie. “Ik wilde, samen met andere leden van de kerk, iets doen tegen eenzaamheid.”

Allemaal vrijwilligers

Eddie werkt samen met alleen maar vrijwilligers. “Het team bestaat uit drie technische mensen, twee naaisters en bewoners die net zoals ik gastheer of -vrouw zijn. De naaisters kunnen een zoom of een rits repareren. Toevallig had iemand van de parochie nog een naaimachine op zolder staan, dus dat komt goed van pas.”

De kerk

Eddie vertelt wat aan de start van Anna’s Repair vooraf is gegaan. “Ik ga al 35 jaar naar de St. Annakerk. Hier ben ik getrouwd en heb ik een hoop vrijwilligerswerk gedaan”, vertelt Eddie. “Het begon met het bezorgen van parochieboekjes. Daarna begeleidde ik veel bijbel- en discussiegroepen, hielp ik bij de voedselbank en was ik vrijwilliger bij de daklozenhulp.” Niet alleen als vrijwilliger heeft Eddie veel mensen geholpen. Hij stond jarenlang voor de klas waar hij les gaf aan allerlei groepen: van kleuters tot aan kinderen van groep acht.

“Voor Anna’s Repair was ik vrijwilliger bij de voedselbank en de daklozenhulp”

Koffie, thee, koekje

“Als gastheer bij Anna’s Repair heet ik wijkbewoners welkom. Eerst laat ik zien waar ze de spullen afgeven, daarna bied ik een kopje koffie of thee met een koekje aan en maken we een praatje. Ik kan wel klussen hoor, maar voor de reparaties hebben we vrijwilligers van de klusgroep. Ik ben echt de gastheer.”

Van deur tot deur

Eddie en de rest van het team proberen zoveel mogelijk aandacht te krijgen voor Anna’s Repair. Dat doen ze bijvoorbeeld door te flyeren. “Als mensen een sticker op de postbus hadden dat ze geen folders willen, belden we even aan om te vertellen wat er gaat gebeuren. Daar werd heel positief op gereageerd. Ook bij de voedselbank hebben we flyers neergelegd.”

Anna’s Repair is in de St. Annakerk in de Schutskamp, maar ook Bosschenaren die niet in de Schutskamp wonen zijn welkom. Ben je benieuwd naar dit initiatief? Elke eerste vrijdag van de maand van 13.00 tot 16.00 uur is Anna’s Repair open, voor zowel reparaties als gezelligheid!

Ken je ook een Bosschenaar met een bijzondere verhaal? Of denk je: hé, ik heb ook iets interessants te vertellen? Oftewel: wie moet Bosschenaar van de week worden? Laat het ons weten via [email protected] of laat een berichtje achter in de comments op Facebook.


Meer over Anna’s Repair ontdekken?

Anna’s Repair dienstverlening

Boschmeersingel 26 , Den Bosch

Bekijk meer:dienstverlening

Lees meer:

Sven spreekt tijdschriften in: ‘Het gaat van Privé tot de Boerderij’

Bij Dedicon spreken vrijwilligers boeken, kranten en tijdschriften in voor mensen die blind of slech...
bombarst

Dit oude ziekenhuis krijgt een nieuwe functie: ‘We vullen een gat op in Den Bosch’

Je moet het maar durven: een oud pand waar nog veel aan gedaan moet worden omtoveren tot een nieuwe ...

Christel kwam op straat te staan, krabbelde op en doet nu vrijwilligerswerk: ‘Het kan iedereen overkomen’

Een wandeling met iemand maken, moestuin onderhouden of voetbaltraining geven. Met één of twee uurtj...

adv.