Game on! Dit duo combineerde onze twee passies eten en kaarten in ’t spelletje Etenstijd!

Door Marèl Holtermans 18 maart 2019

Spelletjes spelen zijn weer helemaal hot. Zo hot, dat er om de haverklap nieuwe games op de markt komen. Daar dragen de Bossche Daphne (30) en Stefan (29) maar wat graag aan bij. Ze besloten daarom een eigen spelletje te maken en dat kun je inmiddels bij veel kroegjes in de stad spelen. Wij deden natuurlijk ook een potje en zijn direct verslaafd.    

“We houden van spelletjes en van eten”, vertelt Daphne lachend. “Dus waarom niet combineren?” Maar helaas was het aanbod op het gebied van spelletjes over eten niet zo groot en (mede) daarom bedachten de twee zelf een nieuw spel: Etenstijd!. Het doel van het kaartspel is om zoveel mogelijk te gerechten maken door ingrediëntenkaartjes te combineren. Natuurlijk zitten er wat addertjes onder het gras en daardoor is het een soort Kwartet meets Pesten meets Mens Erger Je Niet.

(Tekst loopt door onder de foto) 

Etenstijd
Foto: indebuurt Den Bosch

Pallets vol spelletjes

“Wij waren altijd wel van de spelletjes”, vertelt Stefan. “Maar dan het liefst wel het type spel waarbij je ondertussen lekker kunt kletsen en wat kunt borrelen. Niet te moeilijk en gewoon doen!” Daarom was dat ook een vereiste bij het bedenken van een nieuwe game: het moest een spel zijn waarbij je ook wat kunt drinken en praten. “We hebben vooraf zoveel verschillende soorten versies van het spel gemaakt, maar we kwamen er vaak achter dat het dan toch te moeilijk was”, vertelt Daphne. “In ons enthousiasme dachten we inderdaad iets te ingewikkeld”, vult Stefan aan.

Na verschillende proefversies zijn de twee hartstikke tevreden met het eindresultaat. Daphne: “Toen ik voor het eerst een versie in mijn handen had, kreeg ik best wel wat kriebels. We kregen direct een hele lading op een pallet en moesten alle doosjes naar boven slepen, maar ik kon niet wachten en heb het bij beneden de deur bekeken. Wát een gaaf moment!”

(Tekst loopt door onder de foto)

Bossche kroegen

Je kunt het spelletje inmiddels kopen, maar ook bij verschillende Bossche kroegen vinden. “Een spelletje doe je samen met vrienden, onder het genot van een drankje”, vertelt Daphne. “Daarom hebben we Etenstijd! bij Buurt, Tappunt, Jongens van De Wit en Bar 35 gelegd.”

Taco’s verzamelen

Omdat we zelf ook niet vies zijn van een spelletje, proberen we de game uit. Na slechts een paar seconden komt het fanatisme naar boven. De spanning zit erin. We proberen zoveel mogelijk setjes te maken. Goede kaarten: check! Andere spelers lastigvallen met pestkaarten: check! Maar dan… verloren. Het taco-setje ging toch naar een andere speler. Damn! 

Lees ook:

frotbal

[VIDEO] Deze dames bedachten een gouden idee voor Den Bosch en wij vinden het hilarisch

Eigenlijk mag alles bij de sport Frotbal. Ofja, bijna alles. Vaste teams? Doen ze niet aan! Strikte ...
artt

Tom en Robbe starten kledinglijn: ‘We zijn heel close sinds het overlijden van onze moeder’

Wat doe je als je nérgens leuke kleding kunt vinden die ook nog eens goed blijft én duurzaam is? In ...
Plan Nederland

Respect! Bossche Ivon fietst 500 km door Malawi om kindhuwelijken aan te pakken

Er is geen stroom, niet overal water en als je vraagt om de wifi-code word je waarschijnlijk uitgela...

adv.