Creatief masterbrein Robin Humblé organiseert een eigen Wie is de Mol

Door Marèl Holtermans 4 september 2018

Wie is de Mol is een kijkcijferhit en het liefst zouden we allemaal wel eens meedoen. Nou, dat kan gewoon! Je hoeft geen BN’er meer te zijn om de mol te ontmaskeren. De Bossche Robin Humblé (21) organiseert namelijk ieder jaar het WIDM-project, waarbij je dus echt helemaal in het programma zit. 

Voor wie het programma niet kent: Wie is de Mol is een spelshow van Avrotros waarbij tien BN’ers naar een ver oord gaan en daar via opdrachten geld verdienen. Helaas voor de kandidaten zit er één mol tussen die probeert de boel te saboteren. De kandidaten moeten erachter zien te komen wie die mol is (dat had je vast al bedacht bij de titel). Degene die hem uiteindelijk ontmaskert, is de winnaar en gaat met de pot naar huis.

WIDM-project

Het is voor velen een droom om een keer mee te doen. Maar ja, helaas hebben we niet allemaal het geluk met een hoop volgers en fanclub. Toch is het nu door Robin mogelijk om écht kandidaat te worden door WIDM-project. Robin: “Ik vond het zo jammer dat ik niet de optie had om mee te doen en vroeg me daarom af waarom nog niemand in mijn omgeving het zelf had georganiseerd. Daarom ben ik het zelf maar begonnen.”

(tekst loopt door onder het filmpje, gemaakt als teaser voor de 2018-editie) 

Dit is uitgegroeid in een groot evenement waarbij elke editie maar liefst een week duurt. Robin: “We gaan dan inderdaad echt een week weg. Je bent dan even uit de natuurlijke omgeving en begeeft je helemaal in het spel.” Die zit vol met opdrachten, jokers en (helaas) ook executies. Robin: “Natuurlijk zijn we ten opzichte van ‘het echte’ Wie is de Mol een groep amateurs, maar het voelt alsof je helemaal in het spel zit.”

Psychische spelletjes

“De inspiratie voor de opdrachten haal ik uit mijn omgeving”, vertelt Robin, “Ik weet nog goed dat ik op een gegeven moment ergens was waarbij een paal ver uit de grond stak. Hierdoor was het uitzicht geblokkeerd. Dat is omgezet in een spel, waarbij de kandidaten op zoek moesten naar verschillende objecten. Daarnaast zijn er natuurlijk ook psychische spelletjes en actieve opdrachten.”

Extra editie

De laatste editie van het spel was een paar weken geleden. De volgende is helaas pas in de zomer van 2019. Maar voor Robin en zijn team is het alweer tijd om te beginnen met organiseren. Naast zijn studie geneeskunde is hij bezig met het samenstellen van een team. “Ik vind het gewoon heerlijk om ermee bezig te zijn. Daarom maak ik soms ook wel eens een extra editie voor vrienden van de universiteit of voor anderen.”

Lees ook:

Bodique van Rixtel

Wat een plaatje: Bodique van Rixtel was in de race voor de mooiste van het land

Iedereen die een blik werpt op de twintigjarige Bodique van Rixtel ziet direct dat het een mooie dam...
Martijn Lankhaar

Bossche Martijn Lankhaar haalt grootste stoomtrein naar Den Bosch

Hij was nog jong toen hij zijn eerste treintje kreeg. Op zijn speelmat liet de toen zesjarige Martij...
Voedselbank Den Bosch

Jo Maas is vrijwilliger bij Voedselbank Den Bosch: ‘ik wil graag helpen’

Jarenlang werkte Jo Maas (67) in supermarkten en zorgde hij ervoor dat de lekkerste en verste produc...

adv.