Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bosschenaren bieden massaal coronahulp aan: ‘Samen komen we deze tijd te boven’

Door Marèl Holtermans 16 maart 2020

De een biedt aan om boodschappen te doen, de ander probeert telefonisch mensen te helpen die op een bepaalde manier getroffen zijn door de coronacrisis. Wij spreken een aantal Bosschenaren die hun handen uit de mouwen steken voor coronahulp.

Pagina 1/3
⟵ swipe swipe ⟶

Crew Against Corona

Foto: eigen foto’s

“Het zijn best gekke tijden”, zegt Cécile als we haar bellen. Als zzp’er in de trend- en ontwikkelingssector reist ze normaliter door heel Nederland en daarbuiten om lezingen te geven. Nu ziet haar dag er heel anders uit: overleggen met compagnon Afi De Haan Oubaibra om te kijken hoe ze mensen kunnen helpen, ze ontwerpt een flyer om duidelijk te maken dat Crew Against Corona bestaat en zoekt naar ‘klussen’. Allemaal vrijwillig, om de medemens te helpen.

Niet niksen

“Natuurlijk had ik thuis kunnen zitten, maar het is niet aan mij besteed”, vertelt ze. Daarom ging ze het internet op en daar vond ze Afi, die ook wat voor anderen wilde doen. Niet veel later was Crew Against Corona een feit. Inmiddels zitten 35 mensen in een WhatsAppgroep die allemaal willen helpen. “Het is mooi om te zien dat het heel verschillende mensen zijn; veel mannen geven aan te willen rijden om spullen te brengen of mensen te vervoeren en studenten bieden aan om boodschappen te doen. Ik geloof dat dit de beste remedie is: hoe meer we voor elkaar zorgen, hoe sneller we dit te boven zijn.”

Veel aanbod

Op dit moment is er met name veel aanbod en nog niet heel veel vraag. “Het is bijna jammer”, zegt Cécile lachend. “Daarmee bedoel ik dat het waarschijnlijk komt doordat nog niet veel mensen weten dat we dit doen. Daarom maken we een flyer die we bij verzorgingstehuizen ophangen. Op die manier krijgt Crew Against Corona misschien wat meer bekendheid.”

Dit doet Crew Against Corona: 

  • “Wij connecten met andere initiatieven om te kijken waar en of ze onze hulp kunnen gebruiken”;
  • “We brengen voorbereide maaltijden, medicijnen en/of post voor diegene die dit niet meer kunnen”;
  • “We doen een telefonisch babbeltje met iemand die wel wat persoonlijk contact kan gebruiken”;
  • “We geven informatie, tips, thuisscholings materiaal via onze Facebookpagina.”

Sanne

Foto: Sanne de Haan

Sanne vloog dit weekend direct naar de laptop om aan te geven dat ze wil helpen. Via Facebook zet ze een oproep online: “Hey lieve werkende ouders. Heeft u deze weken nog opvang nodig omdat de kinderen niet naar school kunnen? Ik kom dolgraag bij u oppassen. Momenteel studeer ik voor onderwijsassistent. Ik heb veel ervaring met oppassen. Voel je vrij om een dm te sturen of app eventjes naar: 06-33749839. P.s. Zelf kom ik uit Drunen dus het liefst in omgeving ‘s-Hertegenbosch/ Zaltbommel/ Tilburg/ Waalwijk.

Maudy start een eigen Facebookgroep: Coronahulp ‘s-Hertogenbosch

Ook Maudy wilde de mede-mens helpen en begon Facebookgroep Coronahulp ‘s-Hertogenbosch. Hierover zegt ze: “Dit is afgekeken vanuit andere steden waar dit een groot succes is geworden. Vraag en aanbod komen bij elkaar. Het doel is dat mensen elkaar gaan helpen. Heb je boodschappen, oppas, paracetamol of wil je een praatje maken, zet dat in de groep en mensen kunnen reageren. In Nijmegen werkt het heel goed.” 

Wil jij ook helpen? Er zijn verschillende partijen die hulp aanbieden. Laat het weten via #coronahulp op Twitter of meld je aan bij het Rode Kruis. 

Meer over corona in Den Bosch:

maatregel coronavirus corona den bosch

Coronavirus in Den Bosch: alle ontwikkelingen op een rij

De uitbraak van het coronavirus heeft grote gevolgen, voor alle Bosschenaren. In dit verzamelartikel...

Pagina 1/3
⟵ swipe swipe ⟶

adv.