Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bosschenaar van de Week: Zoë, de poeslieve trouwe viervoeter van tattooshop Lucky Cat

Door Marloes van Vliet 1 mei 2018

Meet Zoë. Bijna tien jaar oud, witblond, trouwe bruine ogen en behoorlijk groot voor een dame. Bij binnenkomst begroet ze je met een zwaar keelgeluid en snelt ze zich naar je toe. Gewoon om te laten zien en horen wie hier waakt. Maar stiekem is ze poeslief, hoor.

Zoë en Mister T

Zoë is onlosmakelijk verbonden met Lucky Cat Tattoo, de tattooshop in de Vughterstraat. En nee, dat klinkt inderdaad niet per se logisch. Al is het voor baasjes Marlise en Andries Meulendijks de normaalste zaak van de wereld. ”Zoë was er al. Maar inderdaad, we kregen wel vaak de vraag waarom we wel een hond hebben en geen kat, omdat we de naam Lucky Cat dragen”, gniffelt ‘belevingsmanager’ Andries die het sfeermakende ontvangstcomité vormt in de tatthooshop. Dus heeft Zoë er inmiddels een poezelig maatje bij gekregen: Mister T, de tabby ragdoll.

En trouwens: Lucky Cat slaat niet per se op een kat. ”Het verwijst naar die zwaaiende kattenarmpjes. Die hadden we thuis enkele staan. Is dat geen goede naam, zei ik toen mijn vrouw 3,5 jaar deze tattooshop opende. Zo is het eigenlijk gekomen.”

(tekst loopt door onder de foto)

Andries Meulendijks en Mister T
Andries Meulendijks en Mister T

Lekker zelfstandig!

Zoë vindt het trouwens wel prima dat ze haar ruimte nu moet delen met een kat. Ze doet haar eigen ding toch wel. Zoals een plasje in de goot. Ja, een keurige dame is het, hoor, ze laat zichzelf uit. ”Echt, ze doet het altijd netjes in de goot”, verzekert Andries. Een stukje verderop, dat wel. Een dame wil een beetje privacy, hè? En als ze honger of dorst heeft geeft ze dat aan met een laag diep klinkend gemopper. Duidelijkheid, daar houdt ze wel van.

Zoë is een witte herder en houdt ervan om naar haar baasjes te luisteren. ”Ze is wel een beetje anders dan een normale witte herder. Die zijn vaak wat terughoudender, maar Zoë wordt graag aangehaald en maakt graag contact. Ze is er ook altijd bij. Dat hebben wij met al onze honden gedaan. Honden zijn voor ons echt kinderen.”

Mensenkennis

Tot problemen met bezoekers in de shop heeft het nog nooit geleid. ”Ik merk dat veel mensen rustig worden van onze dieren. Natuurlijk, héél af en toe komt het weleens voor dat iemand bang is van honden, maar dan sturen we Zoë gewoon even weg. Over het algemeen wordt iedereen wel blij van haar. Je kunt ook aan Zoë zien met wat voor mensen je te maken hebt. Als iemand heel opgefokt binnenkomt, zal ze daar op reageren”, verzekert Andries.

Zo was er ooit iemand die er uiteindelijk met de fooienspaarpot vandoor ging. ”Zoë had het er vanaf het begin al niet op. Ik dacht nog ‘ach, hond, doe rustig.’ Maar ja, zo zie je. Soms iets vaker naar de hond luisteren”, lacht hij.

Gezellig!

Overigens is Zoë niet de enige bekende viervoeter in de straat. Een paar deuren verderop, bij Orangerie Bloemwerken, ligt hond Jay. Andries: ”Dat is ook zo’n schat, misschien wel nóg liever dan Zoë. Het brengt ook meteen een stukje gezelligheid in de straat.”

Lees ook:

karin-lammers

Bosschenaar van de Week: Karin Lammers strijdt ‘met haar hart’ tegen eenzaamheid

Nooit had ze gedacht dat het zo hard zou gaan. Vijf jaar geleden richtte Karin Lammers EET met je ha...
Angela Versteijnen

Bosschenaar van de Week: Angela is als ‘Pipi’ van La Place eíndelijk een ‘pleegirl’

Er zijn mensen die een beetje mopperen als ze haar zien, maar bij de meeste bezoekers van het La Pla...
Alex Tiebosch

Alex Tiebosch rules de Maaspoort: ‘Mooi om mensen te helpen, er is al genoeg ellende’

Trouwring gevonden? Inbrekers gesignaleerd? Of misschien wel op zoek naar vrijwilligers? Bosschenaar...

adv.