Bosschenaar van de week: Vroeg op Sjouw oprichter en Dj Jamie Hoos

Door Marèl Holtermans 22 mei 2018

Velen kennen haar als de diskjockey van danscafé Cosmopoliet en doen graag een dansje op haar muziek. Want mensen een leuke tijd bezorgen, is de favoriete bezigheid van horecafanaat Jamie Hoos (31). “Ik vind het heerlijk om onder de mensen te zijn, maar ben het gelukkigst bij mijn partner en hond Lucy.”

“Zodra ik in Den Bosch ben, ben ik thuis”, vertelt Jamie met een trots gezicht op het terras van Café Hart van Brabant . “Ah, dank je wel schat. Ja, gaat goed!” Het lijkt er op alsof Jamie iedereen van de bediening kent, ondanks dat ze zelf als dj bij Cosmopoliet werkt. “Het is een ons kent ons wereldje”, geeft ze als verklaring. Maar dat is slechts één van de redenen. Jamie is graag en veel in de stad en maakt met iedereen een praatje.

Gemoedelijk dorp

Het is nu bijna niet voor te stellen, maar een paar jaar geleden koos Jamie er toch voor om te verhuizen naar Tilburg. Drie jaar mocht ze zichzelf geen Bosschenaar noemen, maar was ze onderdeel van de Kruikenstad. Jamie vertelt hierover: “Mijn partner had net drie maanden appartement op haar naam staan in Tilburg toen we samen waren. Daarom was het toen een logische keus om die kant op te gaan.” Maar hoewel Jamie daar een fijne tijd had, is Den Bosch haar enige echte thuis. Waarom? “Het is voor een soort groot dorp en daarom erg gemoedelijk.”

(tekst loopt door onder mix Jamie)


Soundcloud: Jamie Hoos 

Jamie was nooit het type om veel stil te zitten en daarom besloot ze ruim 9 jaar geleden dat ze van gezelligheid haar baan wilde maken. Toch heeft ze het soms ook nodig om even niets te doen. Even lekker koken of Netflixen. “Broadchurch is echt fantastish. Zeker omdat mijn partner bij de politie werkt. Maar ik ben altijd degene die als eerst het plot door heeft”, zegt de lachend. “Nee echt! Het is helemaal niet leuk om met mij een film te kijken.”

Horeca-initiatief

Hoewel ze naar eigen zeggen ‘absoluut nooit meer weg wil’ omdat ze het zo fijn vindt in Den Bosch was er één onderdeel van de het horeca-leven dat ze niet leuk vond: “Dat iedereen zo laat uitgaat.” Daarom richtte ze Vroeg op Sjouw op. Dit is een initiatief van Jamie om het gat op te vullen dat in de horeca ontstaat als de mensen die in de stad hebben gegeten naar huis zijn en de mensen die naar het centrum komen om te dansen op zich laten wachten. “Met Vroeg op Sjouw wil ik het weer gezellig krijgen tussen 19.00 en 00.00 uur in de stad. Nu is het zo dat er dan even helemaal niemand is.”

Dit probeert ze niet alleen, ze heeft ruim 15 kroegbazen overgehaald om mee te doen. De eerste editie was op 12 mei. Hoewel het op dat moment nog niet direct aansloeg is Jamie erg tevreden: “Zoiets heeft tijd nodig. Mensen praten erover en dat is het begin.” Maar ondanks dat het de landelijke media haalde, is het nog niet helemaal geslaagd. “Voor mij is dat het geval als het geen evenement meer is, maar normaal voor iedereen. Ik hoop dat dat snel gebeurt.”

imke_vandillen

Bosschenaar van de week: radio-producer en campingbaas Imke van Dillen

Ooit begon ze als bouwkundige, maar inmiddels is ze met name hét gezicht van de buurt. Zowel voor om...
Zoë, van tattooshop Lucky Cat

Bosschenaar van de Week: Zoë, de poeslieve trouwe viervoeter van tattooshop Lucky Cat

Meet Zoë. Bijna tien jaar oud, witblond, trouwe bruine ogen en behoorlijk groot voor een dame. Bij b...
Pakketbezorger Astrid

Bosschenaar van de week: Astrid Kivit, al twintig jaar de trouwe postbode van het Bossche centrum

Ooit begonnen met het Stadsblad, 25 jaar het Brabants Dagblad rondgebracht en inmiddels al twintig j...