Bosschenaar van de week: Ron die ons even terugbrengt naar de sixties

Door Marèl Holtermans 10 juli 2018

Wat te doen als je bezig bent met je bardienst en je vervolgens niet zoveel te doen hebt? Dan moet je het zelf maar leuk maken. Dat overkwam Ron Spierings. Hij werd aangenomen als barman bij WSC skatepark, maar wist zijn functie om te draaien naar plaatjesdraaier. Nu, heel wat jaren jater is dit uitgegroeid in een leuk evenement voor iedereen: Bring your own Vinyl avond. 

Lp’s

Ron is altijd bij het skatepark geweest, zolang hij het zich kan herinneren. Hij groeide op in Nieuwkuijk en wilde skaten. Ron: “Dan kom je al snel bij Den Bosch uit natuurlijk.” Toen hij iets ouder was, wilde hij daarom graag als vrijwilliger helpen. Tijdens een van zijn vele bardiensten verveelde Ron zich een beetje en daarom besloot hij de draaitafel af te stoffen. Wat moet je anders? Een paar van zijn vrienden hadden nog veel plaatjes thuis dus nodigde hij hen maar eens uit. Een voor een mochten ze hun favoriete hitjes draaien. Dat maakte zijn shift een stuk interessanter. Reden om het nog maar eens te doen, dacht Ron. “Toen kwamen er weer net wat meer mensen, die ook hun vinyl wilden laten horen. Dus ik besloot er maar een terugkomend evenement van te maken: Ron’s “Bring your own vinyl avond”.

Tijdschema’s op bierviltjes

Zonder dat het eigenlijk de bedoeling was, groeide het uit tot een waar evenement. Ron: “Het bijzondere was dat er op een gegeven moment zoveel mensen hun plaatjes meenamen, dat ik het tijdschema op een bierviltje bij moest houden.” Dat de avonden in de smaak vielen, bleek wel uit het feit dat mensen speciaal uit Amsterdam kwamen om dit bij te wonen. Ron: “Ik denk dat dat komt omdat het vernieuwend was. Er was nog niets in de buurt te vinden wat er op leek.”

Livestreamen

Een van de meest trouwe bezoekers van de avonden van Paul Smits, die destijds voorzitter was van het skatepark. Hij was erg ziek en kon er daardoor op een gegeven moment niet meer bij zijn. Omdat Ron toen al meer hulp had van mensen dit een heel leuk project vonden, had hij de mogelijkheid om het evenement te livestreamen. Dat kwam goed uit, want hierdoor kon Paul het evenement toch nog meemaken. Ron: “Dit was zo gaaf en mooi om te mogen doen.”

WSC Skatepark sport en bewegen

nu open13:00 - 23:00

Buitendijk 2, Den Bosch

Bekijk meer:sport en bewegen

Lees ook: 

Bouwke

Bosschenaar van de week: Bouwke die na een heftige jeugd opkomt voor jongeren

De Bosschenaar van deze week Bouwke Franssen (37) had, net als ieder ander, tijdens haar pubertijd v...
March

Bosschenaar van de week Rob lanceert kledingmerk MARCH – voor iedereen

Het onderscheid tussen dames- en herenkleding wordt steeds minder. Iedereen moet de kleding kunnen d...
edwin

Bosschenaar van de week Edwin: ‘Speaker swim to Fight Cancer vind ik heel belangrijk’

De iPad pakken om even een spelletje te doen (of indebuurt te checken natuurlijk) is steeds verleide...