Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Rob is bevriend met senioren door Stichting Kameraden: ‘Ik wil jong en oud verbinden’

Door Nikki Segers 31 december 2018

Het viel Rob van Doleweerd op dat jong en oud elkaar nauwelijks ontmoet. En dat vond hij hartstikke zonde. Tijd om zelf iets te organiseren, dacht hij. Hij klopte aan bij Nieuwehage, het zorgcentrum in de buurt. En dat bracht veel teweeg… 

Een poos heeft hij vrijwillig activiteiten voor ouderen begeleid, zoals poffertjes bakken en bloemschikken. Al snel kwam hij erachter dat niet iedereen zit te wachten op dit soort voor de hand liggende activiteiten. Een oude man in het verzorgingstehuis had er duidelijk geen zin in, waardoor hij dacht: Bingo! “Deze man wil lekker naar buiten om het leven te leven!”, dacht Rob. Al snel werden Rob en de oude man kameraden en bezochten zij samen het Noordbrabants Museum, bezichtigden de monumentale architectuur van de stad, doken Robs favoriete café Reinders in voor een borrel en genoten samen van verschillende muzikale evenementen. De voorkeur van Rob stond gelijk aan die van de oudere man, waardoor zij hun interesse en ervaringen deelden. Zo werden er verschillende muziekstromen uitgewisseld via koptelefoons bij V&D en verrijkten zij zichzelf door de muzikale voorkeuren van de ander.

(tekst loopt door onder de foto) 

Toevallige ontmoeting tussen jong en oud. – Foto Nikki Segers

Jongen oud met elkaar verbinden

“Het keerpunt hierin kwam toen ik een geplande activiteit moest afzeggen”, vertelt Rob. “De oudere in kwestie is dan enorm teleurgesteld, er wordt echt uitgekeken naar een afspraak. Bij het zoeken naar een vervanger bedacht ik me hoe fijn het zou zijn om jongeren en ouderen met elkaar te verbinden tot een vriendenkring. Zo ontstond Kameraden. Dit is een organisatie voor mensen die het leuk vinden om samen op pad te gaan. Als jongeren uit hetzelfde vriendengroepje elkaar afwisselen kan de geplande activiteit bijna altijd doorgaan. De dingen die je anders nooit zou doen, maar wel in elkaars wereld. Zonder een vooropgezet plan is er geen ontmoeting, daarom hebben wij van Kameraden als missie om jong en oud samen brengen in het straatbeeld.”

(Tekst loopt door onder de foto) 

Stichting kameraden den bosch karaoke disco feest

Karaoke Discofeest

Met steun van het Oranje Fonds organiseert Kameraden evenementen en gezellige activiteiten, zodat mensen die eventueel een klik met elkaar hebben verbonden worden. Op 31 December, oudejaarsdag, hopen ze net zoals vorig jaar op deze verbintenis tijdens het Karaoke Discofeest bij zorgcentrum Nieuwehagen. Rob hoopt dat er nog meer mensen elkaar ontmoeten dan bij de eerste editie. “Omdat het zo lekker anders en leuk is.”

Lees ook:

kerststallenroute

Jacques tovert Den Bosch om in een kerstparadijs met Stichting Kerststallen

Jacques is voorzitter van Stichting Kerststallen en verandert de Bossche binnenstad tot één groot ke...
Miskramen namen

Wat bijzonder! Sharon is na meerdere miskramen tóch moeder geworden

Sharon en haar man Michael wilden heel graag een kindje, maar dat lukte niet. Sharon en Michael ging...
Robbie Kammeijer

Presentator Robbie Kammeijer over ‘zijn’ Den Bosch: ‘Deze stad past perfect bij mij’

Robbie dacht dat hij Utrecht nooit zou verlaten. Hij kwam er al sinds zijn jeugd, heeft er veel vrie...

adv.