Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bosschenaar van de week: radio-producer en campingbaas Imke van Dillen

Door Marèl Holtermans 15 mei 2018

Ooit begon ze als bouwkundige, maar inmiddels is ze met name hét gezicht van de buurt. Zowel voor omwonenden als mensen die voorbij varen. Imke van Dillen mag zichzelf ‘campingbaas’, radio-producer, social designer maar vooral Bosschenaar van de week noemen. 

Even bijkletsen

Van oorsprong is Imke eigenlijk geen Bosschenaar, maar zo voelt ze zich wel. Dat komt omdat iedereen haar kent. Imke: “Ik wilde me nuttig maken voor de stad en graag mensen leren kennen.” En dat is gelukt. Tijdens het gesprek met Imke komt er meerdere malen iemand binnen. Om even een praatje te maken of om even poolshoogte te nemen van haar nieuwe project.

Brugwachtershuisjes

Dat project is op zijn zachtst gezegd uniek. Imke heeft voor vier jaar lang de sleutel van drie brugwachtershuisjes van elk 10 m² gekregen en is bezig deze om te bouwen tot een cafeetje genaamd De Camping, een radio-station en een plek waar je helemaal tot rust kunt komen. Imke: “Als bouwkundige zorgde ik ervoor dat een gebouw snel een nieuwe functie krijgt, maar dat is eigenlijk heel jammer, want hierdoor dacht ik alleen maar functioneel na over een gebouw.

(tekst loopt door onder de foto) 

Imke
Het brugwachtershuisje dat omgetoverd wordt tot radio-station. Foto: indebuurt Den Bosch

Radio Brugwachter

En daarom ging ze aan de slag als social designer, wat inhoudt dat ze leegstaande panden een tijdelijke rol geeft, voordat ze een permanente functie krijgen. Zo wordt bij het brugwachtershuisje op de Anthoniebrug ‘Radio Brugwachter’ gerealiseerd. Hier produceert ze vanaf eind mei twee radio-programma’s over de Zuid-Willemsvaart. Imke: “Het is de bedoeling dat we een uitzending maken over het water en alles wat eromheen gebeurt.” De inspiratie voor deze verhalen komt, letterlijk, binnenwandelen. Zo komt er tijdens het gesprek een buurtbewoonster binnen die vertelt dat haar vader altijd in datzelfde gebouwtje werkte en hier ooit een leven heeft gered. “Mooi toch? En over een paar weken te horen op de radio!”

(tekst loopt door onder de foto) 

Brugwachtershuis
Brugwachtershuis bij de Anthoniebrug. Foto: indebuurt Den Bosch

Het allermooist aan dit plan vindt Imke de respons van de gemeente en de mensen in de buurt. “Ik voel me vereerd dat ik dit voor Den Bosch mag doen en ik hoop dat dit een plek wordt waar men die elkaar misschien niet zo snel thuis of op verjaardagen zal treffen, ontmoet.” Hoewel het project zo goed als rond is, kan Imke wel altijd extra sponsors gebruiken. Imke: “Wellicht dat we dan nog veel meer uitzendingen maken.”

adv.