Bosschenaar van de week Arianne: ‘Ik hoor in Brabant, waar ik mag schelden’

Door Marèl Holtermans 5 juni 2018

“Weet jij wat Moffelbonen zijn? Speel mee en raad het woord bij Bij Wijze van Spreken.” Klinkt het herkenbaar? Dan heb je Arianne de Jong (46) vast wel eens gezien op tv. Ze houdt van presenteren, waar ze graag praat over haar Den Bosch. Maar haar favoriete gespreksonderwerp: haar tien katten. 

Meteen als ze de deur opent, voel je je welkom bij Arianne. Haar huis, net om de hoek van café De Unie, is helemaal op haar manier ingericht: een mix van stijlvolle meubels waarbij alles tot in de puntjes uitgedacht is. De uitzondering is één muur, die volledig volhangt met ‘allemaal foeilellijke spullen die voortkomen uit een verzameling van van alles en nog wat’.  Het tweede welkom krijg ik van kat 1. Arianne: “Dat is Agnes. Zij is heel lief, maar mist een pootje.”

Presentatrice

Hoewel haar poezen haar natuurlijk kennen als sweet, maar beetje crazy catlady, kent de rest van Brabant haar met name als presentatrice voor Omroep Brabant. Haar droombaan, waar ze de hele dag over haar favoriete onderwerpen mag praten. “Ik wist al op vroege leeftijd dat ik voor de tv wilde werken”, vertelt ze. Dit kwam onder meer omdat ze altijd al verhaaltjes in haar dagboek schreef. Er was echter één probleem: ze had geen diploma in de journalistiek of media, waardoor ze meer dan eens een afwijzing kreeg. Arianne: “Alles bij elkaar heb ik zeker vijf keer van Omroep Brabant en de voorganger daarvan een ‘nee’ gekregen.”

(tekst loopt door onder de foto) 

Arianne
Foto: indebuurt Den Bosch

Talkshow

Inmiddels werkt ze alweer ruim 21 jaar voor de zender. Eerst als medewerker en eindredacteur bij het nieuws, maar nu bij het programma Brabants Bont. Bij deze talkshow kan ze lekker babbelen over onder meer muziek, gadgets en -hoe kan het ook anders- huisdieren samen met dierenarts Caroline Hommers.

(tekst loopt door onder de clip)

SBS6

Ondanks dat ze nu helemaal zeker weet dat ze bij Omroep Brabant op haar plek zit, heeft ze vroeger overwogen om de overstap naar nationale televisie te maken. Bij SBS mocht ze een screentest doen. Arianne: “Ik werd hier helemaal voor opgemaakt. Toen ik in de spiegel keek, herkende ik mezelf nauwelijks. Ik was zo knap.” En dat was precies wat ze niet leuk vond. “Het gelikte van de nationale televisie past niet bij mij. Ik moet ‘kut’ op tv kunnen zeggen wanneer ik wil en dat kon daar niet.”

En dat kan ze in Den Bosch beter dan waar dan ook, vindt ze. “Ik wil daarom ook echt niet meer weg hier. Vanaf het eerste moment wist ik dat dit mijn thuis was.” Op de vraag of ze ook in haar huis wil blijven wonen, is er maar één antwoord mogelijk: “Er zijn teveel trappen in deze woning, maar iets verder op is een verzorgingstehuis. Dan ga ik daar wel heen. Lekker in de buurt.”

Lees ook: 

Joep van Vught

Bosschenaar van de week: dirigent en Blauwe Engel Joep van Vugt

Het begon met een gesprekje tussen drie mensen bij het cafeetje om de hoek, maar is inmiddels uit...
Marèl Holtermans - Geplaatst op 29 mei 2018
Jamie Hoos

Bosschenaar van de week: Vroeg op Sjouw oprichter en Dj Jamie Hoos

Velen kennen haar als de diskjockey van danscafé Cosmopoliet en doen graag een dansje op haa...
Marèl Holtermans - Geplaatst op 22 mei 2018
imke_vandillen

Bosschenaar van de week: radio-producer en campingbaas Imke van Dillen

Ooit begon ze als bouwkundige, maar inmiddels is ze met name hét gezicht van de buurt. Zowel...
Marèl Holtermans - Geplaatst op 15 mei 2018