Bosschenaar van de week Rob lanceert kledingmerk MARCH – voor iedereen

Door Marèl Holtermans 26 juni 2018

Het onderscheid tussen dames- en herenkleding wordt steeds minder. Iedereen moet de kleding kunnen dragen die ze zelf willen hebben. Dat vindt Bosschenaar Rob van Ravenstein (28). Samen met zijn partners lanceerde hij het nieuwe unisex kledingmerk: MARCH.

De fashionindustrie kent geen geheimen voor Rob van Ravenstein. Met het tassenmerk Laauw, wat hij twee jaar geleden met een goede vriend heeft opgezet, wordt al menig man en vrouw van een mooie tas voorzien, maar daar komt nu een nieuw merk bij: MARCH, waaraan ook Esmee van de Pol aan meewerkt.

Geen onderscheid bij MARCH

Rob en zijn team hadden één doel: er mag geen onderscheid zijn in wat dan ook. Rob: “Het merk, en daarmee ik, staat voor saamhorigheid. Ik hoop dat we stoppen met kijken naar ras, postuur, geslacht, klasse et cetera. Met MARCH wil ik ervoor zorgen dat iedereen er leuk uit kan zien.” Daarom is gekozen voor een unisex label, waarbij alle kleding dus hetzelfde is en in veel maten verkrijgbaar is.

(tekst loopt door onder het filmpje)

Met de slogan our goal is to march the globe together as a unity wordt aangekaart dat de mode nu met name gericht is op één type persoon, terwijl dat helemaal niet nodig is. Rob: “In veel campagnes zie je dat er gekozen wordt voor een bepaald type mens waardoor er door het merk al een bepaalde doelgroep wordt voorgesteld. Dat is jammer.”

De basics van MARCH die over de hele wereld te koop zijn (ook nu al!) worden, heel toepasselijk, door hele verschillende type modellen geshowd. “Om heel eerlijk te zijn, kozen we bewust voor verschillende type mensen met invloeden van over de hele de wereld. Zo laten we zien dat we er voor iedereen zijn.” Dit geeft Rob aan op zijn actiepagina op Kickstarter, waar hij geld inzamelt om genoeg te kunnen produceren.

(tekst loopt door onder de foto) 

march
Foto: MARCH

Casualz

Op dit moment is de kleding alleen nog online verkrijgbaar, maar de eerste productie kun je binnenkort ook in de winkels in Den Bosch shoppen. Casualz heeft aangegeven dat zij een plekje vrij willen maken om het merk te showen. Rob: “Daarnaast openen we binnen drie jaar een eigen showroom in Den Bosch.” Of en waar dat gaat gebeuren is nog niet duidelijk. Maar mocht het zover zijn, kun jij dus in je Bossche outfit over straat. Doen!

Casualz kledingwinkels

nu gesloten10:00 - 17:00

Vughterstraat 3, Den Bosch

Bekijk meer:kledingwinkels

Lees ook: 

Arianne de jong

Bosschenaar van de week Arianne: ‘Ik hoor in Brabant, waar ik mag schelden’

"Weet jij wat Moffelbonen zijn? Speel mee en raad het woord bij Bij Wijze van Spreken." Klinkt het h...
Jamie Hoos

Bosschenaar van de week: Vroeg op Sjouw oprichter en Dj Jamie Hoos

Velen kennen haar als de diskjockey van danscafé Cosmopoliet en doen graag een dansje op haar muziek...
Zoë, van tattooshop Lucky Cat

Bosschenaar van de Week: Zoë, de poeslieve trouwe viervoeter van tattooshop Lucky Cat

Meet Zoë. Bijna tien jaar oud, witblond, trouwe bruine ogen en behoorlijk groot voor een dame. Bij b...