Bossche Theo en Laura organiseren eigen Joris’ Kerstboom: ‘Het hoort bij de stad’

Door Marèl Holtermans 10 december 2018

Het nieuws dat Joris’ Kerstboom niet naar Den Bosch komt, viel ons allemaal zwaar. Maar bij de Bossche Theo (34) al helemaal. “Het is eeuwig zonde voor Den Bosch dat het programma niet meer naar de stad komt, daarom organiseer ik het zelf maar, samen met een vriendin!” 

Het begon als een grap, nadat Theo en Laura drie flessen wijn soldaat hadden gemaakt. Theo: “Ik weet het nog goed hoor. We waren gewoon gezellig aan het praten en zeiden dat het zo jammer was dat Joris’ Kerstboom niet naar Den Bosch komt. [Dit is een televisieprogramma waarbij mensen foto’s van hun dierbaren in een kerstboom hangen om ze spreekwoordelijk in het licht te zetten, red.] Toen kwam het geniale idee om het zelf uit te voeren, hier in de wijk. We maakten voor de grap een Facebookpagina aan voor het evenement en nadat we de volgende ochtend wakker werden, stonden duizend mensen op aanwezig. Oeps.”

Buurtproject

Ja, dan moet je wel doorpakken. En dat deden ze. Binnen no time kregen de twee hulp van veel Bosschenaren en werd via een crowdfundingsactie een flink bedrag binnengehaald om een grote kerstboom en de benodigde kerstverlichting en -ballen aan te schaffen. Theo: “Vanaf het moment dat het op Facebook stond, ging het zo snel. Veel mensen dragen een steentje bij via een donatie of helpen hier met het opbouwen.”

(Tekst loopt door onder de Facebookpost)

KRO-NCRV

Ook de programmamakers van KRO-NCRV hoorden dat Den Bosch toch een soort Joris’ Kerstboom kreeg. “Ze hebben inderdaad contact met ons opgenomen”, vertelt Theo. “Ze vonden het fantastisch en gaven aan dat ze er een uitzending van willen maken. Of dat daadwerkelijk gaat gebeuren, weet ik niet. Maar we vinden het wel een hele grote eer!”

De grote kerstboom, die in De Muntel staat, wordt 22 december helemaal in het licht gezet. Ook treden lokale artiesten op en is er een kerstmarkt. Theo: “Het leuke vind ik dat het mensen samenbrengt. Het is absoluut niet onze bedoeling om mensen weg te kapen van de Parade, want dat is een prachtig stukje Den Bosch. Dit is een evenement voor erbij.”

(Tekst loopt door onder de foto’s) 

Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch

Kersthuis

Het verbaast niemand in de buurt dat juist Theo de organisatie op zich neemt, samen met Laura. Zijn huis is van ver te zien door de vele versieringen. “Ik ben echt gek op kerst. Ik begin in oktober met het optuigen van de versieringen en in totaal staat het huis vier maanden in het teken van kerst. En dan niet een beetje, maar volledig. De voortuin, de woonkamer, de keuken: alles!”

“Elk jaar probeer ik een deel weg te doen, want het is wel erg veel. Maar het blijft dan bij één of twee kerstballen. Ik kan er geen afstand van doen. Maar zeg nou zelf, dit is toch hartstikke gezellig?!”

Lees ook:

borstkanker prothese

Zo mooi! Bossche Liny geeft protheses aan vrouwen met borstkanker in Cuba

"Als het aan ons lag, was dit niet het geval. Maar als we nu ergens gaan eten, hoeven we bijna nooit...
grote knuffel

Schattig: dit stel bedacht een topidee doordat ze elkaar zo misten

Lucs vriendin Sue ging voor langere tijd naar Parijs. Hartstikke leuk natuurlijk, maar dat betekende...
Robbie Kammeijer

Presentator Robbie Kammeijer over ‘zijn’ Den Bosch: ‘Deze stad past perfect bij mij’

Robbie dacht dat hij Utrecht nooit zou verlaten. Hij kwam er al sinds zijn jeugd, heeft er veel vrie...

adv.