Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bossche Carmen was te zien bij Just Tattoo of Us: ‘Mijn eerste tattoo kreeg ik op mijn 13e’

Door Marèl Holtermans 27 mei 2019

Just Tattoo of Us Benelux is een extreme relatietest. Vrienden, familieleden en koppels geven elkaar de meest vreselijke, shockerende, soms lieve maar meestal bizarre tattoos. En die krijgen ze pas te zien als de inkt is opgedroogd. Gelukkig voor de kandidaten worden sommige tattoos geplaatst door de Bossche Carmen (28). Wij kennen haar met name van Carmen Jim’s Tattoo Studio en spraken haar over dit avontuur én haar werk als tattoeërder. 

Foto aan de muur

In de tattooshop op de Havenstraat valt direct een foto van een vele jongere Carmen op die aan de muur hangt, waar ze een tattoo bij een ander zet. Ze denkt zelf dat ze er zo’n zes jaar oud is. Carmen: “Dit ben ik! Hier was al bezig met tattoos. Eigenlijk wist ik altijd al dat ik dit wilde doen ‘als ik later groot ben’.” En dat is misschien ook niet zo gek, als je je bedenkt dat haar vader de tattooshop heeft opgezet. Inmiddels is Carmen alweer heel wat jaren zelf aan het werk in de zaak, en met succes! “Mijn stijl is het best te omschrijven als heel sierlijk en veel krullen. Je kunt zien dat ik deze tattoos heb gezet, omdat ik een eigen stijl heb.”

Eerste tattoo

De eerste tattoo die ze zelf zette bij een klant? Die vergeet ze nooit. “Het was bij een goede vriend van de zaak. Hij wist natuurlijk dat ik op dat moment een leerlingtattoeerder was, en dat vond hij prima!” Haar eigen collectie van tattoos is inmiddels uitgebreid, maar het eerste plaatje kreeg ze op haar 13e: “Die zit op mijn rug! Ik vind het nog steeds één van mijn mooiste exemplaren!”

(Tekst loopt door onder de Instapost van Carmen) 

Just Tattoo of Us

Carmen werkte al een hele tijd toen ze gevraagd werd voor het MTV-programma Just Tattoo of Us. Twee vrienden van haar hadden toegezegd mee te doen met het programma en daarom stemde Carmen in. “Eigenlijk was het puur voor de lol. De zaak loopt goed en ik had het niet nodig, het leek me gewoon grappig. Maar ik vond het toch gek om mezelf terug te zien. Laat mij maar lekker tatoeëren, daar ben ik veel beter in. En nee, ik zou zelf nooit meedoen”, zegt ze.

(Tekst loopt door onder de foto) 

Carmen Hendriks
Foto: Still Just Tattoo of Us

Met de security een sigaretje roken

“Er wordt vaak gevraagd of het programma nep is, omdat het zo bizar is. Maar het is 100% echt. De kandidaten hebben écht geen invloed op de tattoo. Als ze naar de wc gaan, zijn alle spiegels afgeplakt en als ze buiten willen roken, gaat er iemand van security mee om te controleren dat ze niet stiekem in de spiegels kijken.”

Bossche versie van Just Tattoo of Us

“Natuurlijk zaten er bizarre tattoos tussen, maar om eerlijk te zijn viel het me mee. In al die jaren heb ik vele gekkere ontwerpen gezien. Maar dat hoort erbij, iedereen heeft zijn eigen smaak”, vertelt ze lachend. “Ik zou niet meer meedoen met het programma, maar wat ik wél heel leuk vond was dat er twee vrienden me benaderden of ik voor hen hetzelfde wilde doen. Dus ook een tattoo waarbij ze geen inspraak hadden, ook niet over de grootte of het ontwerp. Maar zij zijn wel iets liever voor elkaar: het worden allebei mooie tattoos!”

Lees ook: 

Dorry Timmermans

Droomklus: Bossche modeontwerpster Dorry mag naar Paris Fashion Week

Het is misschien wel het hoogst haalbare dat er is voor modeontwerpers: je collectie showen tijdens ...
Marina Sufiyanova

[VIDEO] Marina blikt terug op het Sint-Janslyceum: ‘Mede dankzij de school heb ik een verblijfsvergunning’

Het Sint-Janslyceum bestaat honderd jaar en daarom blikken wij samen met (oud-)docenten, leerlingen ...
monique-arts

Ga je buiten klussen? 7 x handige schildertips van Monique van De Kleurenfabriek

Wordt het tijd om jouw stekkie op te knappen? Een likje verf doet wonderen. Maar hoe begin je eraan?...

adv.