Bas van Zundert: ‘Het is een voorrecht met de hockeydames te mogen werken!’

Door Caroline Lichtenberg 14 november 2017

Bas van Zundert is assistent coach van HC Den Bosch Dames 1. Hij geeft de dames vijf keer per week hockeytraining en zondag assisteert hij de coach Raoul Ehren. Ook werkt hij bij Business Meets Sports, onderdeel van De Talentenacademie. Zijn doel: de topsportmentaliteit naar het bedrijfsleven brengen. Dit door onder andere trainingen en presentaties.

“Het is een voorrecht om met deze dames te mogen werken! Van de afgelopen 20 jaar zijn ze als 18 jaar landskampioen, dat is een hele bijzondere prestatie.”

Bas is duidelijk trots op onze dames én ook op de stad. “Den Bosch is een warme, Bourgondische stad, dat trekt me heel erg aan. Het is leuk om de stad in te lopen, een terrasje te pakken of een hapje te eten. Ik kom sowieso ieder jaar op de Parade om het landskampioenschap te vieren.”

Altijd in voor een feestje

Bas komt vaak in de cafés op de Parade, zoals ’t Pumpke. “Dit natuurlijk omdat daar altijd de landskampioenschappen worden gevierd, waar ik als assistent coach natuurlijk bij ben.”

Behalve assistent coach is Bas ook ondernemer. Hij vindt dat Den Bosch écht een stad is waar veel samenwerkingsverbanden zijn tussen ondernemers onderling. “Kijk naar bijvoorbeeld Bourgondisch ‘s-Hertogenbosch. Op één plek komen verschillende horeca samen. En dat geldt ook voor andere grote evenementen. Dat is mooi om te zien.”

Wat zijn droom is? Daar hoeft Bas niet lang over na te denken. “Ik zou later erg graag coach willen worden van de Dames 1. Nu nog niet hoor, haha! Maar over een tijdje: ja!”

Bosschenaar van de Week

Iedere week interviewen we een Bosschenaar over zijn of haar bezigheden. En waarom vindt hij of zij Den Bosch zo mooi? Dat levert bijzondere verhalen op, die allemaal hier terug te vinden zijn.  Ben of ken jij iemand die veel doet of heeft gedaan voor onze stad? Stuur dan even een mailtje naar [email protected]!