Barvrouw Minca: ‘Opgedoft of in je dagelijkse kloffie, dat maakt bij ons niets uit!’

Door Deniece de Ling 8 november 2018

In deze serie gaan we op zoek naar de leukste barvrouwen van Den Bosch. Dit keer drinken we een borrel met Minca Wingens van Café Hart Van Brabant.

Minca (41) is een barvrouw in hart en nieren. Ze is per toeval ooit bij het Hart van Brabant begonnen, maar zou nu nergens anders meer achter de bar willen staan. Ze heeft een paar keer tijdelijk ergens anders gewerkt, maar is toch telkens weer teruggekomen bij zoals ze zelf noemt, het oude nest. Ze maakt mensen graag blij met een lekkere lunch en drankjes. En als ze ziet dat andere mensen het naar hun zin hebben, heeft zij dat zelf ook!

Jong geleerd is oud gedaan

”Ik ben echt per toeval bij het Hart Van Brabant begonnen met werken. Op een middag zat ik aan de stamtafel te genieten van heerlijke kop thee met een vriendin. Toen zij hoorde dat ze daar nog een collega zochten, opperde ze meteen dat ik op zoek was naar een baan. Zo gezegd, zo gedaan: twee dagen daarna was mijn eerste werkdag bij het Hart van Brabant. Als klein meisje stond ik al glazen te spoelen tijdens ijshockey wedstrijden. En wat vond ik dat geweldig om te doen! Toen wist ik al dat dit voor mij het juiste beroep was.”

Lekker jezelf zijn

”Bij ons komt een heel gemêleerd publiek. Louis, een man van 93, komt bijna dagelijks een biertje bij ons drinken. Mooi toch, als dat nog kan zo!  Maar ik denk dat de gemiddelde leeftijd rond de dertig ligt. Een bezoek aan Café Hart van Brabant is aan te raden omdat je altijd wel aanspraak vindt bij mensen aan de bar. De meeste bezoekers staan open voor een praatje te maken met de ander. Daarnaast kun je ook lekker jezelf zijn. Helemaal opgedoft of in je dagelijkse kloffie, dat maakt bij ons niets uit. Wil je een liedje zingen door de microfoon op zaterdagmiddag? Geen probleem. Ook als je niet kunt zingen haha!”

Meest gastvrije stad van Nederland

”Den Bosch is de meest gastvrije stad van Nederland en dat merk je aan alles. Heerlijk toch? Het belangrijkste voor mij is dat mensen zich fijn voelen. Als ik daar een klein beetje aan kan bijdragen, dan doe ik dat graag. Mocht ik de staatsloterij niet winnen, verkoop ik over vijf jaar ’s morgens nog steeds met veel liefde een kopje koffie met een Bossche bol!”

Ben of ken jij een leuke barvrouw in Den Bosch? Laat het ons weten via [email protected] en wie weet wordt jij/hij benoemd tot onze barvrouw van de week

Lees ook:

Barvrouw Ineke

Barvrouw Ineke: ‘Als ik mijn collega’s moet geloven ben ik one of the guys’

In deze serie gaan we op zoek naar de leukste barvrouwen van Den Bosch. Dit keer drinken we een borr...
Kimmy de Boer

Barvrouw Kimmy: ‘Ik run Wijnlokaal 073 alsof het mijn eigen zaak is’

In deze serie gaan we op zoek naar de leukste barvrouwen van Den Bosch. Dit keer drinken we een borr...
Carras den bosch

Barvrouw Lexy: ‘Ik raad een bezoek aan alle kroegen in de Karrenstraat aan’

In deze serie gaan we op zoek naar de leukste barvrouwen van Den Bosch. Dit keer drinken we een borr...

Café Hart Van Brabant

cafés

Nu openHele dag

Parade 1, Den Bosch

Bekijk meer:cafés

adv.