Ober Jaïr: ‘Ik heb wel eens gezien dat mensen seks hadden op de prullenbak’

Door Deniece de Ling 4 april 2019

De ober van de week: de gastvrije (jonge)man die jou heerlijke hapjes en drankjes komt serveren en je comfortabel laat voelen in het restaurant. In deze serie gaan we op zoek naar de leukste obers van Den Bosch. Met deze keer in de rubriek: Jaïr Singadji (30), ober bij Zoetelief.

Deze leuke ober zijn wij tegen het lijf gelopen met carnaval. Jaïr hoefde niet lang na te denken toen wij hem vroegen voor deze rubriek. Wij vinden de enthousiaste Jaïr hartstikke leuk en delen graag zijn verhaal met jullie.

Van de snackbar tot aan Zoetelief

”Ten tijde van de opening startte ik bij Zoetelief, zo’n 11 jaar geleden. Ik studeerde toen in Den Bosch. Later ging ik aan de slag bij andere opdrachtgevers, maar drie jaar geleden kwam ik terug bij Zoetelief. Ik vind het werk zo leuk, omdat ik graag onder de mensen ben. Zowel mijn collega’s als de gasten zijn gezellig. Ik geef ook wijn-, koffie- en terrastrainingen aan het personeel. Dit is erg leuk om te doen! Ook het delen van die passie en kennis vind ik heerlijk. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de cocktail- en drankkaart. Ik startte al vroeg in de horeca. Toen ik elf was, werkte ik een zomer lang in de snackbar van mijn oom in Domburg.”

Happy song

”In Scheveningen werkte ik op de boulevard en daar hadden ze een vaste afspeellijst. Rond etenstijd werd altijd hetzelfde nummer (Café de Flore van Doctor Rockit) gedraaid. Zodra dit lied opgezet werd, wist iedereen van het personeel dat we bijna konden eten. Ik word nog steeds vrolijk als ik dit nummer hoor, ook bij Zoetelief.”

Verliefde stelletjes

“Op maandag komt er vaak een stelletje dat hun eerste date bij ons had. Van hun eerste tot aan hun zesde date heb ik ze hier zien zitten. Ik zag de eerste kus en het zenuwachtige gelach in het begin. Nu zwaaien ze vrolijk mijn kant op als ze hier zijn. Ja, dat zijn toch wel de leuke dingen aan mijn werk. En tijdens carnaval heb ik echt veel gekke dingen gezien bij Zoetelief: iemand sprong van de trap naar beneden, mannen plasten tegen de bar en ik zag zelfs een paar mensen seks hebben op de prullenbak. Je kunt wel stellen dat je in ieder geval genoeg meemaakt tijdens carnaval.”

Voorlopig blijft Jaïr dus wel bij Zoetelief. En dat is mooi voor heel Den Bosch, want hij bezorgt de lekkerste drankjes!

Ken of ben jij een leuke ober uit Den Bosch? Laat het ons weten via [email protected] en wie weet word jij de Ober van de Week.

Lees ook:

Roels

Ober Djim: ‘Vooral de late uurtjes vind ik erg gezellig bij Roels!’

In deze serie gaan we op zoek naar de leukste obers van Den Bosch. Met deze keer in de rubriek: Djim...

Ober Djavy: ‘Ik wil ooit een eigen cocktailbar openen’

De ober van de week: de gastvrije (jonge)man die voor heerlijke hapjes en drankjes zorgt en je comfo...

Ober Tristan: ‘Ik heb wel eens de vraag gehad of we verse cola hadden’

De ober van de week: de gastvrije (jonge)man die jou heerlijke hapjes en drankjes serveert en je com...


Meer over Zoetelief ontdekken?

Zoetelief

restaurants en horeca

Nu open09:30 - 02:00

Korte Putstraat 10, Den Bosch

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.