Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Annemiek verhuisde van Den Bosch naar Zuid-Afrika: ‘Ik woon hier voor de liefde’

Door Marloes van Vliet 27 mei 2018

Annemiek heeft sinds haar zestiende in Den Bosch gewoond en is tweeënhalf jaar geleden naar Zuid-Afrika verhuisd voor de liefde. Klinkt romantisch hè? Ze werkt voor Amazon in de Kindle publishing afdeling als content risk manager en zit voor nu helemaal op haar plek in dit mooie land.

Annemiek is geboren in Boxtel en voordat ze naar Den Bosch verhuisde, heeft ze ook nog in Den Dungen gewoond. Deze twee plekken vond ze echter vrij saai, dus ze was al vaak in Den Bosch te vinden. In 2014 is Annemiek voor haar studie Social Work in Zuid-Afrika stage gaan lopen. De reden daarvoor was eigenlijk heel random, ze wilde graag naar het buitenland en via een goed georganiseerd stagebemiddelingsbureau kwam ze in Zuid-Afrika terecht. Ze had nooit verwacht dat ze hier na haar halfjaar durende stage nog terug zou komen.

The good life

Annemiek: ”Tijdens mijn stageperiode heb ik zoveel toffe dingen in Kaapstad en de omgeving gedaan. Veel tripjes, wijnboerderijen bezoeken, cultuur opsnuiven, feesten, naar het festival AfrikaBurn en nog zóveel meer. Als afsluiting heb ik een reis gemaakt naar Namibië, Botswana en Zimbabwe. Daarna zou mijn leven in Nederland weer gewoon doorgaan.”

Vier jaar later

Tijdens een feestje op een rooftopbar liep Annemiek haar huidige vriend tegen het lijf en daardoor veranderde haar leven drastisch. ”In eerste instantie was ik totaal niet geïnteresseerd, maar uiteindelijk is het hem gelukt om mij mee op date te nemen. Nu zijn we vier jaar verder en wonen we samen in Zuid-Afrika. Mijn vriend komt uit Italië en ik hoopte dat ik hem zover zou krijgen om naar Nederland te verhuizen, maar dat is tot nu toe niet gelukt – daarom wonen we nu nog hier.”

(tekst loopt door onder de foto’s)

Het leven van Annemiek in Zuid-Afrika
Het leven van Annemiek in Zuid-Afrika
Het leven van Annemiek in Zuid-Afrika

De bubbel die Kaapstad heet

”Er zijn zoveel verschillen tussen Zuid-Afrika en Nederland. Misschien is het grootste verschil wel de verschillende culturen die met elkaar gemixt zijn. De diversiteit is hier echt enorm. Kaapstad is een wereldstad en niet te vergelijken met Zuid-Afrika in zijn geheel. Kaapstad is een soort van bubbel die op zichzelf staat. Ik vind het voor nu prima in deze bubbel, maar ik zou hier niet voor altijd willen blijven. Nog een groot verschil: de hoeveelheid natuur en vooral ook de variatie aan natuur. Vanuit de ene kant van mijn appartement zie ik de oceaan en vanuit de andere kant zie ik Lion’s Head. Als ik een halfuurtje in de auto zit kijk ik uit op wijnlanden, bizar eigenlijk!”

Niet om de hoek

”Het is moeilijk om met iedereen even close te blijven als je op zo’n verre afstand zit en je kunt ook niet even voor een weekendje op en neer vliegen. Ik zou het liefst elke maand even naar Nederland gaan, maar helaas ligt het niet om de hoek. Ook mis ik buiten mijn vrienden en familie soms de vrijheid om te gaan en staan waar ik wil. Zuid-Afrika is niet per se altijd een onveilig land. Het is wel een land waar je in de avond niet in je eentje over straat kunt gaan en er zo goed als zeker van kunt zijn dat je veilig op je bestemming aankomt. Ik vind het heerlijk om terug te gaan naar Den Bosch, daar ben ik gemiddeld één keer per jaar en dit jaar ga ik zelfs twee keer!”

Lees ook:

manon-burgt

Manon vertrok van Den Bosch naar Spanje: ‘Ik blijf hier’

Naar eigen zeggen is Manon Burgt in een vorig leven een flamenco danseres geweest. Die kans is inder...
Gerard Meeuwsen

Gerard verhuisde van Den Bosch naar Thailand: ‘Ik ga nog steeds elk jaar naar de Sint Jan’

Gerard Meeuwsen is geboren achter het station in Den Bosch aan het Coehoornplein. Vervolgens heeft h...
jori-den-teuling

Jori verhuisde van Den Bosch naar Sydney: ‘Ik had nooit gedacht dat dit ons leven zou zijn!’

Jori den Teuling is in Den Bosch geboren en daar heeft ze gewoond totdat ze ging studeren. Haar vrie...

Meer over

Bosschenaren

adv.