Annelies verhuisde van Den Bosch naar Curaçao: ‘papegaaien maken me wakker’

Door Marèl Holtermans 10 juni 2018

Wat te doen als het even allemaal tegen lijkt te zitten? Als alles niet gaat zoals je wilt en je nieuwe plannen moet maken. Annelies bedacht er iets op: weg Den Bosch en weg koud kikkerlandje – op naar Curaçao! Daar wordt ze elke dag wakker geschreeuwd door de papegaaien: “Heerlijk. Dit miste ik zo toen ik even terug was in Nederland.”

Hoewel ze nu niet meer weg wil uit de Antillen, stond het vertrek uit Nederland eigenlijk nooit op de planning bij Annelies en haar familie. Ze woonde sinds 1980 al in Den Bosch, groeide op in de Maaspoort en had fijne vrienden en familie. Ze leerde er ook manlief kennen, met wie ze inmiddels ruim twintig jaar samen is. Annelies: “Ik had er simpelweg nooit over nagedacht om te vertrekken. Waarom zou ik ook, met die fijne mensen om me heen?”

Droombaan

In het voorjaar van 2014 liep het echter allemaal even anders dan verwacht. Annelies’ man kwam zonder baan te zitten en dat hakte er flink in. “Gelukkig is hij niet bij de pakken neer gaan zitten”, vertelt Annelies. Slechts een dag later zag hij een vacature… op Curaçao. “Ineens beseften we ons dat we diezelfde vacature een jaar daarvoor ook al zagen. Toen grapten we al dat we het moesten doen. Dit is voor ons bedoeld.” Na een kort overleg stuurde haar man zijn cv’tje op, mochten ze een week komen kijken en werden ze verliefd op het eiland, met al haar vogelgeluiden: “Wat er dan in één week allemaal door je heen gaat is ongelofelijk!”

(tekst loopt door onder de foto’s)

Foto: Annelies Boekholt
Foto: Annelies Boekholt

Annelies: “Op het moment dat ik na die week terugreed vanaf Schiphol was het voor mij duidelijk. Het was grijs, regenachtig en ik zag alleen saaie kantoorpanden langs de weg. Waar is het geluid van de wind die door de palmbomen waait? Waar zijn de papegaaien die me ’s ochtends wakker schreeuwden? Ik miste het.”

Ze verkochten het huis en Annelies zegde haar baan op. Enkeltje Curaçao, laat het avontuur maar beginnen! Tot op de dag van vandaag hebben ze geen moment spijt gehad. “Hier maakt iedereen tijd vrij voor elkaar. Niemand klaagt, wat in Nederland altijd gebeurt. We barbecueën en dansen veel en zijn altijd buiten, totdat we naar bed gaan.” Het gezin is ook uitgebreid op het eiland. Naast haar man en haar twee kinderen, horen nu ook negen kippen, drie honden, drie cavia’s en een hamster bij de familie.

Action missen

Dat betekent niet dat het alleen maar rozengeur en maneschijn is voor haar en haar familie. Annelies heeft een paar jaar heel hard gewerkt, maar haalde er bij die baan geen voldoening uit. Ze mistte haar werk in Nederland enorm. Maar ook dit is goed gekomen: “Sinds drie maanden heb ik een andere baan en stukje bij beetje begin ik die voldoening weer te ervaren. Je moet hier niet heen gaan als je een hoog loon wilt krijgen, want dat gaat niet gebeuren.” Maar ondanks dat het leven duur is en de salarissen laag zijn, is ze daar thuis. “Maar ik mis het wel nog om zo nu en dan eens op de fiets te springen en naar het gezellige centrum te gaan. Oh en de Action, die mis ik ook.”

Lees ook: 

marc-story-2-2

Marc verhuisde van Den Bosch naar Bonaire: ‘Ik run nu mijn eigen sushi restaurant!’

Marc woont met zijn gezin inmiddels acht jaar in Bonaire. Hij werd in 1991 uitgezonden naar Aruba in...
Gerard Meeuwsen

Gerard verhuisde van Den Bosch naar Thailand: ‘Ik ga nog steeds elk jaar naar de Sint Jan’

Gerard Meeuwsen is geboren achter het station in Den Bosch aan het Coehoornplein. Vervolgens heeft h...
michou-en-elsira

Michou verhuist deze zomer met zijn gezin naar Italië: ‘We gaan de Bossche binnenstad enorm missen!’

Het verhaal van Michou (41) kan zó op tv in het programma 'Ik Vertrek'. Hij vertrekt met zijn vriend...

Meer over

Bosschenaren

adv.