Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zoveel Bosschenaren zitten momenteel thuis met een WW-uitkering

Door Thijs Dingemans 22 mei 2020

De coronacrisis hakt er goed in. Veel mensen zijn hun baan kwijtgeraakt, blijkt uit recente cijfers van het UWV. Een heleboel Nederlanders ontving in de eerste ‘coronamaand’ (maart 2020) een werkloosheidsuitkering, in april liep dit aantal flink op. Ook in onze stad is dit het geval: het aantal Bosschenaren dat een WW-uitkering ontvangt, is toegenomen sinds corona. 

Landelijk gezien steeg het aantal mensen met een WW-uitkering met 16,7 procent. Er waren in april ruim 40.000 mensen meer – in totaal 292.000 Nederlanders – die bij het UWV aanklopten voor een uitkering. In maart waren dit er nog zo’n 250.000.

WW-uitkering en corona

Daarmee wordt opnieuw een trend doorbroken: sinds begin 2016 daalde het aantal ontvangers van een WW-uitkering. In december 2019 waren in ons land 223.000 WW-ontvangers, het laagst in acht jaar tijd. Door de coronacris is het aantal flink opgelopen: de stijging in maart was de grootste stijging in de afgelopen jaren. In 294 van de 355 gemeenten steeg het aantal WW-ontvangers vorige maand. In april werden de cijfers nog minder rooskleurig. Er kwamen een heleboel werklozen bij en in alle (!) Nederlandse gemeentes steeg het aantal WW’ers.

Werkloze Bosschenaren

Ook in onze gemeente nam het aantal toe: in april ontvingen 3.011 Bosschenaren een WW-uitwerking. In maart waren dit er nog 2.638 en in februari 2.572. Vooral in de schoonmaakbranche is de werkloosheid landelijk hard gestegen in april: daar nam het aantal WW-ontvangers landelijk met maar liefst 91% toe. Ook uitzendbedrijven (87%) en de detailhandel (69%) zijn hard getroffen.

In het kaartje hieronder zie je per gemeente hoeveel mensen een WW-uitkering krijgen:

Lees ook:

Coronacriris maakt een eind aan All Body: ‘Ik vind het zo ontzettend jammer’

17 jaar lang ontving Esther klanten met veel plezier bij haar zaak. Maar daar komt nu een eind aan. ...

Coronamaatregelen in huis: dit moet je weten als je visite wilt ontvangen

De coronamaatregelen zijn afgelopen weken opnieuw aangescherpt en dat zorgt voor een hoop vragen en ...
jbz overledenen corona

Update: zo staat het met de cijfers rondom corona in Den Bosch

Veel van ons werken inmiddels ruim twee maanden thuis en het waarschijnlijk blijft dit voorlopig ook...

adv.