Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Maarten helpt jou aan een baan: ‘Wij bieden toekomstperspectief’

Aangeboden door Westerduin Personeelsbemiddeling 21 januari 2020

Een baan zoeken is best een onderneming. Want hoe weet je nou of achter een vacature jouw droombaan zit? En past een werkgever wel bij je? Dat kun je zelf uitzoeken, maar Westerduin Personeelsbemiddeling doet het ook met liefde voor je – helemaal gratis. 

De vestiging in Den Bosch wordt gerund door een team van vier enthousiaste medewerkers. Eén van hen is vestigingsmanager Maarten de Jong. “Bij Westerduin Personeelsbemiddeling ligt de focus op vacatures in de techniek en de bouw. Wij zijn er voor de doeners, mensen die graag met hun handen willen werken. De meeste vacatures zijn geschikt voor mbo’ers en praktisch opgeleiden”, vertelt Maarten.

Functies voor doeners

Juist in deze sector kan het lastig zijn om een baan te vinden die bij je past. Dat is waar Westerduin Personeel altijd naar zoekt: een baan waar je elke dag weer blij van wordt. “We kijken naar wat een kandidaat motiveert en veel minder naar het cv”, benadrukt Maarten. “Wie is de persoon achter het cv en wat zijn de drijfveren van diegene?”

Mensen zijn best snel geneigd in beperkingen te denken”, vervolgt Maarten. “Dan denkt iemand die werk zoekt: ik heb hier geen ervaring in, dus hier ga ik niet op solliciteren. Wij proberen verder te kijken dan dat.”

Tekst loopt door onder foto. 

Foto: Westerduin Personeelsbemiddeling

Persoonlijk gesprek

“Wij vinden het belangrijk om de mensen die we uitzenden, eerst goed te leren kennen”, zegt Maarten. “Als iemand op zoek is naar een nieuwe baan en bij ons aanklopt of reageert op één van onze vacatures, nodigen we diegene áltijd eerst bij ons uit voor een gesprek.” Zo’n eerste ontmoeting is helemaal gratis: kandidaten kunnen altijd vrijblijvend en kosteloos langskomen bij Westerduin.

Westerduin Personeel

Ze geloven er bij Westerduin namelijk niet in dat je iemand goed kunt leren kennen via de telefoon of via een e-mail. “Tijdens een kennismaking op kantoor praten we over wat je wilt, wat je hebt gedaan en wat je kan, maar óók over je privéleven, hobby’s enzovoorts. Op die manier leer je iemand juist goed kennen. Ik durf wel te zeggen dat we de persoon belangrijker vinden dan dat wat iemand kan.”

Geen nummertje

Niet voor niets horen ze bij Westerduin dan ook vaak dat ze het anders doen dan andere uitzendbureaus. “Bij ons ben je geen nummertje. Als je ons belt krijg je geen keuzemenu en acht verschillende medewerkers aan de lijn. Het contact is heel persoonlijk – we kennen iedereen goed. Westerduin is groot, maar niet té groot. Je gaat hier niet op in de massa.”

Een ingang bij bedrijven in de regio

Een gesprek en sollicitatie regelen bij een bedrijf en baan waar je blij van wordt, is niet het enige wat Westerduin Personeelsbemiddeling doet. Ook stelt het team een cv voor je op, voorzien ze je van sollicitatietips en helpen ze je onderhandelen over salaris. “Een baan zoeken kost je zo geen werk. Wij zoeken een persoonlijke match. Dat is makkelijker voor ons dan voor jou, want wij kennen veel bedrijven in de regio die je zelf niet kent en hebben zo veel ingangen.”

Tekst loopt door onder foto. 

Foto: Westerduin Personeelsbemiddeling

Mooi toekomstperspectief

Westerduin Personeelsbemiddeling heeft veel vacatures in de techniek en in de bouw openstaan. Maarten benadrukt dat techniek een breed vakgebied is: “Ons aanbod varieert van hoveniers tot magazijnmedewerkers of betontimmermannen.” Hij vertelt dat het – naast het vinden van een passende baan – hun doel is om kandidaten verder te helpen. Westerduin richt zich daarom met name op bedrijven waar iemand een vast contract kan krijgen. Je vindt hier dus weinig vacatures waar je slechts kort kunt werken. “Dat willen wij niet. Dat noemen wij perspectief bieden”, zegt Maarten.

“Soms komen er mooie dingen uit die je leven veranderen”

Wie bij Westerduin Personeelsbemiddeling binnenstapt, weet één ding zeker: met dat toekomstperspectief zit het wel goed. Maarten meent dat werkzoekenden een drempel ervaren om langs te komen. “Ik snap dat. Bij veel bureaus wordt iedere geïnteresseerde uitgenodigd en komt er vaak niet veel uit. Dat is heel vervelend als je serieus op zoek bent naar een baan. Wij doen dit anders, je wordt bij ons alleen uitgenodigd als wij opties en mogelijkheden voor jou zien. Tijdens het kennismakingsgesprek merken we wat iemand echt wil. Daar draait het voor ons om; wij kunnen dan gericht helpen bij het vinden van een passend bedrijf.” Kom dus gewoon langs aan de Europalaan en drink een kop koffie of thee mee. Maarten: “Soms komen er mooie dingen uit die je leven veranderen.”

Tekst loopt door onder foto. 

Bij Westerduin staat de koffie altijd klaar. Foto: Westerduin Personeelsbemiddeling

Veel voordelen

Volgens Maarten heeft het veel voordelen om een baan te zoeken met behulp van een uitzendbureau als Westerduin. “Allereerst hebben we een heel groot netwerk. We kennen veel bedrijven in de regio. Online staan vaak niet alle vacatures, dus wij hebben een veel breder aanbod. Daarnaast is het grote voordeel dat we je echt begeleiden tijdens het sollicitatieproces. We helpen je bijvoorbeeld bij het onderhandelen over je salaris. Dat is voor veel mensen toch een spannend moment.”

Ook fijn om te weten: mocht je onverhoopt je baan kwijt raken, dan kun je altijd terugvallen op Westerduin. “We gaan dan samen op zoek om je zo snel mogelijk weer aan een nieuwe baan te helpen.” 


Meer over Westerduin Personeelsbemiddeling ontdekken?

Westerduin Personeelsbemiddeling dienstverlening

Gesloten09:00 - 17:00

Europalaan 17, Den Bosch

Bekijk meer:dienstverlening

adv.