Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Werk je verplicht thuis? Ervaringsdeskundige Femke geeft tips voor een productieve dag

Door Marèl Holtermans 10 maart 2020

Lekker lui op de bank of toch braaf aan de tafel? Iedereen heeft zo zijn eigen manier van thuiswerken. Aangezien veel Bosschenaren vanwege het coronavirus vanuit huis aan de slag zijn, vroegen wij een ervaringsdeskundige om tips.

Voor de Bossche Femke Kamps verandert er niet heel veel vandaag: zij is als freelance content creator gewend om thuis te werken. Femke: “De belangrijkste tip is denk ik: start je dag hetzelfde als een ‘normale’ werkdag. Neem dus de tijd om te ontbijten, kleed jezelf aan, doe (eventueel) wat make-up op en poets je tanden.”

Nope, niet de bank op

Als het aan Femke ligt, ga je dus niet met je benen hoog op de bank: “Zie thuiswerken niet als een excuus om jezelf te verslonzen. Daar krijg je namelijk alleen maar een ‘mweh’-gevoel van waardoor je minder productief wordt.” Als laatste geeft Femke nog één extra tip: “Blijf dus goed voor jezelf zorgen. En niet onbelangrijk: las op tijd eet- en/of wandelpauzes in.”

Jullie tips

Ook vroegen we jullie tips voor een dagje thuiswerken. Maria Lenen (54) zegt het volgende: “Ga in ieder geval altijd aan tafel zitten. Het is immers geen vrije dag.” Ook Peter Jans (31) heeft een tip: “Zeg tegen jezelf dat je aan het werk bent, niet thuis aan het relaxen. Zodra je die mindset hebt, kun je beginnen.”

Wat zijn jouw tips om goed thuis te werken? Laat het weten via [email protected] of schrijf jouw tips in de comments.

Lees ook:

coronamaatregel

Of Bosschenaren ook écht thuiswerken? ‘Ik heb mijn laptop op de zaak laten liggen’

Premier Rutte riep maandagavond 9 maart alle Brabanders op om thuis te werken indien mogelijk. Maar ...
maatregel coronavirus corona den bosch

Coronavirus in Den Bosch: alle ontwikkelingen op een rij

De uitbraak van het coronavirus heeft grote gevolgen, voor alle Bosschenaren. In dit verzamelartikel...

adv.