We hebben veel, maar niet alles! 8 x dit missen we nog in Den Bosch

Door Marèl Holtermans 22 februari 2019

Met een website die zo’n beetje een voortdurend geüpdate-e ode aan onze stad is, is het duidelijk dat we bij indebuurt onze liefde voor Den Bosch niet onder stoelen of banken steken. Maar ook onze stad is niet perfect, vinden we. Wat ons betreft zouden deze zaken/attracties/vervoersopties onze stad nóg mooier maken. Weet je zelf nog iets? Laat van je horen.

<< < Pagina 1 / 8 >
⟵ swipe swipe ⟶

Achtbaantje pakken in Den Bosch

In de randstad denken ze misschien van niet, maar Den Bosch ligt nog erg centraal. Binnen twintig minuten kun je in de Efteling staan, maar dat is tóch niet hetzelfde als een attractiepark in eigen stad. Stel je voor dat je tijdens een verloren uurtje gewoon een paar achtbanen kunt pakken? Lijkt ons te gek!

Foodhall in het centrum

Den Haag, Rotterdam, Amsterdam: ze hebben stuk voor stuk een grote foodhall in het centrum (of dicht daarbij). Het idee van zo’n foodhall is simpel: je kunt het nog het beste vergelijken met een blijvend foodfestival, waarbij je bij verschillende stands allerlei lekkers eet. Die festivals hebben we genoeg in Den Bosch, maar we zouden best een permanente foodhall willen, zodat je áltijd een snelle lunch kunt of verse kruiden of een smeuïge smoothie kunt scoren.

Hoge prioriteit: een rooftopbar

Nog iets wat andere grote steden (Rotterdam, Amsterdam Den Haag) wel hebben, maar wat in Den Bosch nog niet van de grond lijkt te komen (ha-ha): rooftopbars. Een goed, groot terras op het dak van een hoog gebouw. Maar goed nieuws hierover: er komt een rooftopbar in het Paleiskwartier. We moeten alleen nog even geduld hebben… 

Waterpark 073, kom maar door

Zodra het zonnetje zich laat zien en de temperatuur boven de 20 graden uitstijgt, springen we op de fiets richting de Zuiderplas voor een frisse duik. Maar hoe geweldig zou het zijn als je een zomerse middag ook in een heus aquapark kunt doorbrengen? Op een grote band van de wildwaterbaan, roetsjend van glijbanen of in een episch golfslagbad? 

Romantiek in het reuzenrad

Foto: ANP

Wat Rotterdam en Londen met elkaar gemeen hebben? Beide steden hebben een gigantisch reuzenrad! Wat ons betreft zou een ritje in zo’n rad een geweldig date-idee zijn, want hoe romantisch is het om uit te kijken over onze stad, terwijl je in zo’n bakje bungelt? Je hoort het: zo’n reuzenrad zou Den Bosch helemaal niet misstaan.

Dierentuin

View this post on Instagram

Burgers zoo .Chimpansee leider Giambo 💥😍🙉

A post shared by Burgers Zoo (@dierentuin_koning) on

Ook dit is wellicht een persoonlijke wens, maar desalniettemin verwachten wij dat het we hier niet de enige in zijn. Hoe gaaf zou het zijn als hier een klein gedeelte van de Beekse Bergen zouden komen? Kan best toch. Misschien een reservaat voor de kleintjes?

Skysliden maar!

View this post on Instagram

# sliding into the weekend like… #

A post shared by 💃🏻 (@kellichaves) on

Of Den Bosch ooit een écht indrukwekkende skyline gaat krijgen? We betwijfelen het. Maar als wolkenkrabbers onze stad dan tóch gaan domineren, dan willen we héél graag een exemplaar met glazen glijbaan, zoals bovenstaande Skyslide in Los Angeles. Kan dat geregeld worden? Ja? Top!

Lees ook:

Vrijgezellenfeest evenementen den bosch

Gezelligheid in Den Bosch: deze evenementen vinden plaats in 2019

Oh, wat vonden er afgelopen jaar toffe evenementen plaats in Den Bosch! Veel activiteiten keren gelu...
bokbier den bosch weekend

Tijd voor avontuur! 7 x doen dit weekend in Den Bosch

Al klaar voor het weekend? Nog geen plannen, maar wel zin om de hort op te gaan? Met dit lijstje vol...

5 x bijzondere workshops in Den Bosch

Omdat het leuk is om samen iets nieuws te leren. Omdat je gegarandeerd lol gaat hebben. Omdat je af ...
<< < Pagina 1 / 8 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.