Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

CV Pompe & Verzuipen verbindt Oeteldonk met carnavalshit: ‘Dit kon dankzij Rabo ClubSupport’

Aangeboden door Rabo ClubSupport 11 september 2020

Clubs en verenigingen in Den Bosch zorgen dat de buurt sterker en beter wordt. Het zijn de plekken waar je samenkomt, elkaar leert kennen en waar je jezelf kunt zijn. Met Rabo ClubSupport wil Rabobank in hen investeren. Carnavalsvereniging (CV) Pompe & Verzuipen was een van de geluksvogels die een helpende hand kreeg van de welbekende bank. 

Door te investeren met kennis, netwerk en financiële middelen wil de Rabobank clubs en verenigingen in Nederland sterker en toekomstbestendig maken. 

Zo ook de CV Pompe & Verzuipen. “We tellen 220 leden. Dat zijn stuk voor stuk trotse Oeteldonkers”, vertelt Mark Pompe van de Bossche carnavalsvereniging. “D’n Elfde van d’n Elfde is voor ons een speciale dag en het enige moment per jaar waarop wij iets organiseren voor alle leden.” De club hield vorig jaar een ontbijt met borrel in de stamkroeg Café Klassiek, om vervolgens samen 11-11 te vieren. “Iedereen kent elkaar, waardoor dit een sociaal moment voor leden is. Dat versterkt het groepsgevoel en biedt de mogelijkheid om je enthousiasme voor Oeteldonk te delen.”

Kwèkfestijn

Daarnaast deed de club mee aan het 61ste Kwèkfestijn, waarbij carnavalsgroepen hun zelfgeschreven carnavalsnummer zingen. “We wilden iets toevoegen aan carnaval”, vertelt Mark. Samen met muzikanten De Vrolijke Jongens maakten ze de hit ‘Ut rood wit gele goud’. Dankzij de steun van Rabo ClubSupport kon de club een repetitieruimte huren en een arrangeur in de arm nemen om de bladmuziek te schrijven. Na al dat oefenen werd het harde werk beloond: CV Pompe & Verzuipen was de winnaar van het Kwèkfestijn 2019. “We werden zelfs dubbel bekroond en kregen ook de prestatieprijs. Dat is nog nooit gebeurd”, zegt Mark trots. Dat de CV als winnaar uit de bus kwam tijdens het Kwèkfestijn is mooi meegenomen, maar voor Mark niet het belangrijkste. “Het draait erom dat we de Oeteldonkers verbinden en er samen een mooi feest van maken.”

Tekst loopt door onder de foto.

CV Pompe & Verzuipen repetitie
Leden van CV Pompe & Verzuipen tijdens een repetitie. Foto: CV Pompe & Verzuipen

Vriendengroep

De club is ontstaan uit een vriendengroep die steeds verder groeit. “Iedereen is welkom bij ons.” Om de vereniging zo toegankelijk mogelijk te houden, kost een lidmaatschap €11,11 per jaar. “Dankzij de sponsors kunnen de leden voor een zacht prijsje een leuke dag beleven op de elfde van de elfde.”

Er kan nog veel meer

Je leest het: door de bijdrage van Rabo ClubSupport heeft CV Pompe & Verzuipen twee prachtige prijzen tijdens het Kwèkfestijn 2019 kunnen realiseren én meteen de buurt kunnen helpen. Maar met de hulp van de bank kan er nog veel meer! Denk aan het opzetten van trainingsprogramma’s voor gehandicapten, verduurzaming van het clubhuis, gezond voedsel in de kantine, het aanbieden van re-integratie cursussen…

Schrijf jouw club of vereniging in!

Denk je nu: dat wil ik ook wel voor mijn cluppie? Dat kan! De inschrijving van Rabo ClubSupport voor 2020 is geopend. Let op: om mee te doen, moet jouw stichting of club klant zijn bij de Rabobank. Via jouw lokale Rabobank ontvang je een uitnodiging. Als je eenmaal staat ingeschreven, is het zaak om zoveel mogelijk stemmen te werven. De bijdrage die je ontvangt is namelijk afhankelijk van het aantal stemmen. Dus waar wacht je nog op? Schrijf je club of vereniging hier meteen in.Deze bijdrage wordt je aangeboden door Rabo ClubSupport. Meer over Rabo ClubSupport ontdekken?

Rabo ClubSupport


Geopend09:00 - 18:00

adv.