Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit powerkoppel bezorgt gezonde lunches: ‘We waren klaar met plakkerige pizzabroodjes’

Door Lotte van Rosmalen 17 mei 2019

Hoe zorgen we dat iedereen gezond kan lunchen op kantoor? Dat vroegen Nicolette Stumpel en Leo Martens zichzelf af. Hun startup is sinds een paar maanden open for bussiness. Het powerkoppel gaat voor kwaliteit, duurzaam en gezond!

Nicolette en Leo leerden elkaar kennen tijdens hun horecabaan bij 7evenden Hemel. “Voor we een relatie kregen, werkten we al drie jaar met elkaar in de horeca. We wisten dus al dat we goed kunnen samenwerken!”

So Yummy bezorgt een supergezonde lunch bij mensen op werk. Het idee ontstond toen Nicolette zelf elke dag op een kantoor werkte: “We hadden geen kantine en dus nam ik elke dag mijn eigen lunch mee. Ik had het geluk dat Leo chefkok is: elke ochtend stond hij om 7.00 uur voor mij in de keuken zodat ik een verse salade en smoothie mee kon nemen naar kantoor. Dat was echt een luxe!”

(Tekst loopt door onder de foto’s)

Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch

De collega’s van Nicolette waren stikjaloers: “Ze zeiden: ‘Kun jij niet voor ons allemaal een salade meenemen?’ En zo ontstond het idee. Ik was zelf veel bezig met een gezonde leefstijl. Ik speel hockey en vind het leuk om te koken met de boeken van superfoodgoeroe Rens Kroes.”

Ongezonde pizzabroodjes en kroketten

Nicolette ging op zoek naar een nieuwe baan. Dit keer had het kantoor wél een kantine om te lunchen: “Maar daar verkochten ze elke middag plakkerige pizzabroodjes en vette kroketten. Dus ik keek Leo weer lief aan.” Haar idee van So Yummy kreeg zo steeds meer vorm.

‘Het moet er Instagramwaardig uitzien!’

So Yummy staat vooral bekend om de gezonde, ambachtelijke broodjes. Het brood komt van de bakker en de groenten zijn vers. “Het is alsof je buiten de deur gaat lunchen. Je krijgt een luxe, goed belegd broodje of een lekkere salade. We zijn erg gericht op kwaliteit,” vertelt Leo. “En het moet er Instagramwaardig uitzien.”

(Tekst loopt door onder de foto)

Nicolette houdt van bakken: “Mensen denken vaak dat Leo alles in de keuken doet maar dat is niet zo. We bedenken samen de gerechtjes. Ik probeer vaak nieuwe dingen uit. De bananencake en dadel-kokosballen maak ik zelf!”

Zelf de bestelling bezorgen

Tot 11.00 uur kan de lunch bij So Yummy worden besteld. Daarna vertrekt Leo naar zijn werk en stapt Nicolette in het busje om de eerste bezorgingen te doen. “We vinden het belangrijk om de lunch zelf te bezorgen. Dan kan ik mensen vertellen wat we doen. Vaak vraag ik om feedback omdat we pas net zijn begonnen. Ik vind het jammer dat ik geen collega’s meer heb, maar zo kom ik toch aan mijn klets”, zegt Nicolette lachend.

(Tekst loopt door onder de foto)

So Yummy
Foto: indebuurt Den Bosch

De zaken lopen nu al goed. “We hebben een bedrijf waar we standaard elke dinsdag lunch bezorgen. En niet zo lang geleden bestelde een advocatenbureau in één keer achttien vers belegde broodjes.” Toch is de keuken van het koppel niet erg groot: “Bij een grote bestelling klappen we extra tafels uit om op te werken. Leo gebruikt er één om de broodjes op te beleggen en ik gebruik de andere om de bestellingen in te pakken.”

Duurzaam verpakt

Het duo vindt het belangrijk om goed na te denken over hoe de lunch wordt verpakt: “We willen de bestelling niet in een wit stuk folie doen met een plakbandje. De verpakkingen en het bestek zijn biologisch afbreekbaar.” Nicolette schrijft zelfs een persoonlijk briefje: “Ik vind het leuk om een kaartje te schrijven speciaal voor mensen die bij ons bestellen.”

(Tekst loopt door onder de foto’s)

Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch

Toekomstplannen

Moet je tot laat overwerken? Als je voor 16.00 uur bestelt, brengt Nicolette een verse salade. “Vaak hebben mensen geen zin om weer pizza of friet te bestellen. Dan bellen ze ons.” In de toekomst willen Leo en Nicolette meer avondgerechten op de kaart zetten.

(Tekst loopt door onder de foto’s)

Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch

Een paar maanden na de officiële start van So Yummy, zijn de oprichters tevreden met hoe het gaat: “We krijgen positieve reacties. Veel bedrijven sturen een berichtje. Ze zijn blij dat ze niks meer hoeven te regelen. We bezorgen en ontzorgen!”

Lees ook:

Lekkere man Anne

Bossche ondernemer Anne zet ‘lekkere mannen’ op de kaart

Wist jij dat legkippen en melkkoeien ook broertjes hebben? Ze zijn nu nog overbodig in ons voedselsy...
tosti-club_

Geen zin in een klef bammetje met kaas? Bestel hier een lekkere lunch

Het is hét moment van de werkdag waar je het meest naar uitkijkt: de lunch. Geen zin in een klef bam...
lunch den bosch

Lekker! Glamour tipt de beste lunchplekken in Den Bosch

Een goede lunchplek is goud waard. Uiteraard tippen wij zelf regelmatig fijne lunchspots, maar Glamo...

adv.