Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hier in Den Bosch koop je duurzame bloemen die lang vers blijven

Aangeboden door Bloemsierkunst Oxalis 16 september 2020

Wil je verantwoord bloemen kopen waar je lang van kunt genieten? Dan is er één bloemist in Den Bosch de beste keus. Bloemsierkunst Oxalis in de Rompertpassage is opnieuw uitgeroepen tot de meest duurzame bloemist in Den Bosch.

De onafhankelijke Barometer Duurzame Bloemist kent Bloemsierkunst Oxalis het gouden duurzaamheidscertificaat opnieuw toe. Dat verdien je als minstens 50% van de bloemen en planten duurzaam is ingekocht. Bij Oxalis is dat percentage zelfs 63%. Ze kopen bijvoorbeeld bloemen in met het Milieu Programma Sierteelt en Fair Flowers Fair Plants-keurmerk. Er zijn in Nederland 2.800 bloemisten. Slechts 37 hebben het gouden certificaat en Oxalis is daar één van.

Keurmerk

Met het onafhankelijke keurmerk Barometer Duurzame Bloemist tonen ondernemers Ramon en Marieke van Hoorn aan dat zij oog hebben voor de maatschappij. Dit doen zij door duurzaam te ondernemen en door de inkoop van een duurzaam assortiment bloemen en planten. In Den Bosch is Bloemsierkunst Oxalis de enige bloemist die voldoet aan de eisen voor duurzaamheid. Het certificaat is drie jaar geldig en tussentijds controleert de Barometer of de bloemist nog steeds aan alle criteria voldoet.

Tekst loopt door onder de foto.

Duurzame bloemen
Foto: indebuurt Den Bosch

Langer mooi

“Bij het kweken van onze planten en bloemen zijn zo min mogelijk bestrijdingsmiddelen gebruikt.” De keurmerkbloemen blijven daardoor heel lang mooi. Ramon: “Onze boeketten staan ruim een week, als het niet langer is. Daar staan we echt om bekend.”

Duurzaam bedrijf

Om het certificaat te verdienen, wordt de bloemist ook gecontroleerd op de milieuvriendelijkheid van het bedrijf. Al het afval van Bloemsierkunst Oxalis wordt tot in detail gescheiden: glas, papier, batterijen, plastic, enzovoorts. De schoonmaakmiddelen van de bloemist zijn ecologisch en er zit geen chloor in. “Wij werken verder met papier dat niet gebleekt is en ons folie, die we gebruiken om boeketten in te pakken, is biologisch afbreekbaar”, vertelt Ramon. De winkel is verlicht met LED-lampen om het verbruik zo laag mogelijk te houden. Ook de bezorging van bloemen en planten aan zakelijke klanten gebeurt met schone busjes.

Investeren in werknemers

Duurzaam ondernemen gaat verder dan het gebruik van ecologische producten en besparen van energie. In de afgelopen twintig jaar is Oxalis gegroeid van 3 naar 11 collega’s. “Onze werknemers hebben een goede CAO. Ook kunnen ze trainingen volgen zodat ze zichzelf verder kunnen ontwikkelen. We zijn altijd op zoek naar goede bloemisten om ons team te versterken.”

Ook interessant:

Stralend zomerboeket op tafel: 5 x zo blijven je bloemen langer vers

In de zomer geniet je net zo makkelijk van een vers boeket op tafel als de rest van het jaar. Maar h...

Marieke begon op haar 21e een bloemenzaak: ‘Ik maakte ooit een boeket voor Máxima’

Bij Bloemsierkunst Oxalis wordt de hele dag door hard gewerkt! Mensen lopen binnen om een bloemetje ...

7 x waarom deze bloemist volgens jullie de beste van Den Bosch is

Precies een jaar geleden vroegen wij jullie: waar in Den Bosch haal je de mooiste bloemen? Met bijna...


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Bloemsierkunst Oxalis. Meer over Bloemsierkunst Oxalis ontdekken?

Bloemsierkunst Oxalis

bloemisten

Geopend08:30 - 18:00

Rompertpassage 1, Den Bosch

Bekijk meer:bloemisten

adv.