Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

William is interieurbouwer: ‘Als ik out of the box kan denken wordt het pas echt leuk’

Aangeboden door Interieur Kunststoffen 13 maart 2020

Hij komt bij mensen thuis, in Bossche cafés en bezoekt geregeld miljoenenjachten: William Bouwens (39) voorziet met Interieur Kunststoffen een hoop mensen en bedrijven van nieuwe inrichting. “Van de keuken tot de badkamermeubel tot de plinten: mijn werk is behoorlijk uiteenlopend. Ik kan complete huizen of bedrijfspanden inrichten.”

Het schuren is bij aankomst goed hoorbaar. “Hier in de werkplaats gebeurt het allemaal”, zegt William terwijl hij zijn ‘koptelefoon’ afzet. De muziek op de achtergrond wordt ineens een stuk luider. “Ik maak hier complete huizen.” William vertelt het broodnuchter. Huizen maken in een loods… “Ik ben interieurbouwer en voorzie bedrijven en particulieren van inrichting. Mijn werk is erg divers: sommige huizen kleed ik van beneden tot boven aan. Bij andere hoef ik alleen maar een tafel of kast te leveren of zelfs alleen een plint te plaatsen. Mijn spreuk was altijd: ‘als het van hout is, kan ik het maken’. Tegenwoordig maak ik veel van kunststof. Dat verklaart meteen de naam, Interieur Kunststoffen.”

Wills Woodwork

William vervolgt: “Ik heb nog wel zitten denken aan Wills Woodwork, maar dit klinkt net iets beter, niet?” Tien jaar geleden verkocht de interieurbouwer zijn vorige bedrijf om zich te focussen op het gezinsleven. “Maar het begon toch weer te kriebelen. Mijn dochters zijn nu 8 en 9 jaar oud. Ik heb de afgelopen jaren voor een baas gewerkt en drie andere bedrijven mee opgebouwd. Ik wilde toch weer ondernemen, die spirit heb ik altijd al gehad.”

Tekst loopt door onder foto. 

interieur kunststoffen
Een aquarium gemaakt door William. Foto: Interieur Kunststoffen

Eerst ontwerpen en dan aan de slag

In de loods van zijn ouders ging William opnieuw voor zichzelf aan de slag. In z’n eentje (‘heerlijk om zo alleen te werken’) voorziet hij woningen, bedrijfspanden of Bossche kroegen van gloednieuw meubilair. “Ik kom altijd eerst even kijken als mensen de inrichting willen veranderen. Als ze geen idee hebben van hoe ze het willen, kom ik met een 3D-ontwerp om het tastbaar te krijgen. Vervolgens ga ik hier in de loods aan de slag. Als alles af is, monteer ik ook nog eens zelf.”

Miljoenenjacht

William heeft de afgelopen jaren heel wat toffe projecten gedaan. “Miljoenenjacht bijvoorbeeld.” Of hij het bekende tv-programma met de gouden koffers bedoelt? Lachend: “Nee, echt de miljoenenjacht. De gigantische boten en schepen. Ik heb veel interieurs voor jachten gemaakt. Ook heb ik de inrichting van scholen gemaakt en veel cafés in Den Bosch van nieuws bars voorzien. En dat allemaal hier in de werkplaats.”

Out of the box

“Kijk, die is ook tof.” William wijst naar het tv-scherm in zijn luxe ontvangstruimte. In rap tempo flitsen enkele projecten voorbij: hele keukens, kasten, eettafels. “Wat ik het tofst vind om te maken? Ik vind het leuk als ik out of the box kan denken en een volledig huis mag inrichten. Dan komt het creatieve naar boven en kan ik me lekker uitleven.” Met sommige klussen is William maanden bezig. “Ik heb ooit een project gehad dat anderhalf jaar duurde. Ik heb toen het hele huis van A tot Z ingericht. Dat was superleuk. Maar het verschilt heel erg per project. Een tafel is sneller gemaakt dan een keuken.”

Tekst loopt door onder foto. 

Interieur Kunststoffen
William bouwt álles. Foto: Interieur Kunststoffen

Interieur Kunststoffen

“Voel dit eens. Dit is dus kunststof. Zou je niet denken, hè?” William ‘slaat’ op een blad. De keuze voor zijn huidige bedrijfsnaam (Interieur Kunststoffen in plaats van Wills Woodwork) is een goede geweest. “Tegenwoordig is bijna alles van kunststof. Mensen denken dat dit [het blad, red.] marmer is. Natuurstenen vensterbanken zie je ook steeds minder. Voor een Turks badhuis heb ik onlangs nog een hoop kunststof kasten gemaakt.”

“Het zijn twee meiden, dus ik denk dat ze wat anders gaan doen”

William fixt het allemaal in zijn eentje. Of hij nooit een ‘maatje’ op de werkvloer mist? “Ik vind het heerlijk om alleen te werken. En soms krijg ik wel hulp, hoor. Vooral bij grote projecten.” En wie weet staan zijn kids straks voor de deur om mee te helpen… “Nou, het zijn twee meiden, dus ik denk dat ze wat anders gaan doen. Maar wie weet. Zeg nooit nooit.”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Interieur Kunststoffen. Meer over Interieur Kunststoffen ontdekken?

Interieur Kunststoffen woonwinkels

Geopend08:00 - 12:30

Haagstraat 14, Empel

Bekijk meer:woonwinkels

adv.