Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Vrienden Rob en Robin bedachten de Oetelbox: ‘Je dag begint bij een onderbroek’

Door Thijs Dingemans 14 februari 2020

Het begon als een leuk grapje. Een ‘erg leuk grapje’ zoals ze zelf zeggen. Vrienden Robin van der Drift (28) en Rob van Beek (30) kregen vorig jaar carnaval het geniale idee om een Oeteldonkse boxershort op de markt te brengen. Ruim een week voor carnaval 2020 maken ze zich op voor een drukke week. “De orders voor de Oetelbox stromen nu langzaam binnen.”

Of het alleen Bosschenaren zijn die de boxershort met rood-wit-gele strepen bestellen? “We hebben weleens een order van zeven stuks gehad voor iemand uit Eindhoven”, zegt Robin lachend. “Deze week hebben we onderbroeken naar Waalwijk en Drunen opgestuurd.” Nu gaat alles nog via de post. Maar straks, wanneer de carnavalsgekte toeneemt, maken Rob en Robin heel wat ritjes om de ‘Oetelbox’ te bezorgen. Robin: “Tijdens 11-11 hebben we ’s ochtends ook nog onderbroeken bij zo’n zes adressen door de bus geduwd. Dat gebeurt tijdens carnaval vast ook nog wel.”

Wat is er nog niet?

De twee vrienden maken zich op voor de eerste carnaval als trotse onderbroekenverkopers. “Vorig jaar carnaval is het idee ontstaan. We beginnen de dag altijd bij mij thuis met een biertje en worstenbroodje”, vertelt Robin. “Tijdens het ontbijt zaten Rob en ik hardop te brainstormen. Een jasje is er, emblemen zijn er in overvloed… Maar wat niet? ‘Een onderbroek’, riep ik meteen. Rob haakte daarop in en zei: ‘Dan moeten we daar iets meedoen’. Na carnaval gingen we er serieus mee aan de slag.”

Tekst loopt door onder Instagrampost.

Oetelbox

Rob en Robin vertelden hun verhaal aan vrienden en familie en kregen positieve reacties. “Vervolgens kwam het belangrijkste: de naam. We hebben heel wat namen Gegoogeld. ‘Oetelbox’ leek ons wel een goede naam. Want ja, een boxershort in de kleuren van Oeteldonk, die kan maar één naam hebben”, zegt Rob overtuigd. “Daar dacht iemand anders exact hetzelfde over…” Rob en Robin ontdekten dat Oetelbox al bestond. Robin: “Maar voor ons gevoel lag dat stil. We hebben vervolgens contact gezocht met de eigenaar en uiteindelijk zijn naam overgenomen.”

“We liepen tijdens 11-11 rond met boxershorts op ons rug”

In oktober kregen de twee de eerste onderbroeken binnen. Met 11-11 voor de deur een perfecte timing. “We hebben er in november veel verkocht en tijdens het feest hebben we veel visitekaartjes verspreid om Oetelbox bekend te maken. Dat moet ook wel, want een onderbroek zie je niet zo snel”, zegt Rob lachend. Robin:”Alhoewel: mijn vriendin kwam met het goede idee om tijdens 11-11 twee boxershorts op de achterkant van ons jasje te spelden.”

Tekst loopt door onder foto. 

oetelbox
De Oetelbox. Foto: indebuurt Den Bosch

Hij mag best over het hoofd

Robin verwoordt het goed: een onderbroek zie je – als het goed is – inderdaad niet. Waarom dan toch een boxer? “Het eerste waar je (carnavals)dag mee begint, is de onderbroek”, zegt de jongste van de twee. “Je komt meteen in carnavalssfeer als je na het douchen je onderbroek aantrekt”, vult Rob aan. “Die gedachte is toch heerlijk?” Of beide heren de Oetelbox ook niet stiekem op hun jas spelden? Robin: “Carnaval moet carnaval blijven. We zijn geen wandelend reclamebord. Overigens mogen mensen hem best over het hoofd trekken als ze willen…”

Voor dames en heren

Voor wie tijdens carnaval nog graag een Oeteldonkse boxershort wil scoren: de heren- en damesboxers liggen bij Modehuis de Bruin in de Helftheuvelpassage in de schappen. “En verder kun je ‘m natuurlijk gewoon online bestellen. Als het niet te ver weg is, stoppen we hem tijdens carnaval ’s ochtends in de bus – mits we nuchter zijn.” Beiden lachend: “Je outfit is pas compleet met een Oetelbox om je reet!”

Lees ook:

willeke verhagen

Willeke heeft iets tofs bedacht voor carnaval: ‘Ik probeer op de actualiteit in te spelen’

De carnavalskriebels nemen langzaam toe. Dat geldt ook voor Willeke Verhagen (27), die niet kan wach...
doen met carnaval

Bucketlist voor carnaval: 7 x doen tijdens Oeteldonk 2020

Met carnaval hoef je je geen minuut te vervelen. Sterker nog: het is vaak een kunst om alles mee te ...
carnaval den bosch

Alle informatie over carnaval in Den Bosch op een rij (2020)

Carnavalsliefhebbers zijn al volop in de weer om nieuwe carnavalskrakers te oefenen. Slim, want voor...


Meer over Oetelbox ontdekken?

Oetelbox

winkelen

GeopendHele dag

Bekijk meer:winkelen

adv.