Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Melissa leerde zichzelf paaldansen en werd Nederlands Kampioen

Door Marèl Holtermans 9 november 2018

Waar de één graag op een paard rijdt of tegen een bal schopt, klimt Melissa het liefst in de paal. Paaldansen is haar lust en haar leven. Nu leert ze het jongeren aan en dat wilden wij wel eens zien! 

Van Superman naar Titanic

Alsof het niets is, vliegt ze rond de paal. “We doen eerst de Superman, daarna de Titanic en dan sluit je af met de helikopter”, vertelt Melissa van Sportief Paaldansen aan haar cursisten. Ze doet de routine voor en de leerlingen klimmen de paal in alsof er een onzichtbare trap is die wij niet zien. “Dat is ook de bedoeling”, vertelt Melissa als we onze verbazing uitdrukken. “Het moet er zo elegant mogelijk uitzien. Alsof het helemaal niet zwaar is.”

Maar dat is het natuurlijk wel. Om de cursisten in shape te houden wordt er tijdens de les veel aandacht besteed aan het versterken van de spieren en komt ook een stukje cardio aan bod. Zelf heeft Melissa een spierpartij waar je U tegen zegt. Dat moet ook wel, als je dagelijks jezelf omhoog moet tillen.

(tekst loopt door onder de foto) 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Wat is ze mooooii😍😍 Onze juf @louiseevee #sportiefpaaldansen #polesport #sportiefpaaldansenrotterdam #rotterdam #paaldansen

Een bericht gedeeld door Sportief Paaldansen (@sportiefpaaldansen) op

Nederlands Kampioen

Inmiddels is het alweer 17 jaar geleden dat Melissa zelf voor het eerst omhoog ging. Ze begon met paaldansen, thuis, in haar eigen kamer. “Destijds waren er nog geen lessen. Maar ik zag het op een video en dacht: ‘Dit wil en kan ik ook!’ Ze trainde veel en wist zichzelf zelfs op te werken (ha-ha) naar de Nederlandse Kampioenschappen. Een hele prestatie, aangezien ze zelf nog nooit een officiële les had gehad. “Maar toen lag het niveau nog een stuk lager”, zegt ze bescheiden, “Er waren nog niet zoveel mensen die deze sport beoefenden.”

“Het leuke aan paaldansen is dat de persoonlijkheid van mensen heel erg zichtbaar is tijdens een sessie. Dat klinkt misschien raar, maar toch is het zo. Bij een proefles klimt de één direct naar boven, terwijl de ander weken nodig heeft om de moed te verzamelen. Maar uiteindelijk kan iedereen het. Ik kan na een les een hele karakterbeschrijving maken van iemand. Best handig”, lacht ze.


Meer over Sportief Paaldansen ontdekken?

Sportief Paaldansen sportcentra

Vandaag gesloten

Marathonloop 7, Den Bosch

Bekijk meer:sportcentra

Lees ook:

Cote bar bistro

Bon anniversaire! CÔTE Bar Bistro bestaat één jaar

Deze vrijdag, precies één jaar geleden, opende CÔTE Bar Bistro haar deuren. Hoog tijd voor een terug...
Anna Agren

Anna geeft zangles: ‘Het maakt me niet uit hoe goed iemand zingt, als hij maar plezier heeft’

Het is voor de één een nachtmerrie en voor de ander de grootste droom: zingen voor publiek. Dan is h...
Freerunnen Den Bosch

Tymen geeft freerunles: ‘Eigenlijk ben ik best bang’

Voetbal? Neh. Hockey? Nope. Freerunnen: daar krijg je pas echt een kick van, vindt Tymen Hart (29). ...

adv.