Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is wat Myrna van Palazzo Hair-Design anders doet dan andere kappers

Aangeboden door Palazzo Hair-Design 18 januari 2019

Tegenwoordig moet een kappersbezoek snel en efficiënt zijn voor veel mensen. Net als bijna alle andere activiteiten overigens. En dat is hartstikke jammer, vindt Myrna Bastiaans (49) van Palazzo Hair-Design. Daarom legt ze haar klanten helemaal in de watten. “In het begin zie je mensen nog om zich heen kijken, maar na een tijdje komen ze helemaal tot rust. Dat is mooi om te zien.”

Relaxmomentje

Midden in het Paleiskwartier zit Palazzo Hair-Design. Een plekje waar het draait om relaxen en kwaliteit. “Dat mis ik bij veel kapperszaken”, vertelt Myrna. “Mensen zijn zo druk dat een bezoekje aan de kapper een ‘moetje’ is, in plaats van rustmomentje. Dat is jammer en daarom zorgen we ervoor dat klanten hier helemaal relaxt naar buiten gaan.”

Hoe ze dat – net als de rest van haar team – doet? Door de klant vanaf het begin in de watten te leggen: eerst wordt aandachtig naar de klant geluisterd – onder het genot van een latte macchiato – en vervolgens is het tijd voor een wasbeurt, mét hoofdmassage. Myrna: “Het is grappig om te zien dat sommige klanten in het begin moeten wennen, maar binnen no time helemaal relaxt liggen.”

Maar het draait niet alleen om relaxen. Want het is natuurlijk de bedoening dat iedereen met een mooie coupe naar buiten gaat. “Mensen proberen vaak een haar-probleem op te lossen op een verkeerde manier. Zo denken bijvoorbeeld velen dat ze last hebben van roos en kopen ze een anti-roosshampoo. Dit klinkt heel logisch, maar is vaak onjuist. Veel vaker heeft diegene last van een droge hoofdhuid. Hierdoor lossen ze niets op en heeft men nog steeds last van dezelfde problemen.”

(Tekst loopt door onder de foto)

Palazzo Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch

Diagnosetool

Myrna gebruikt daarom een diagnosetool. Hoe dat werkt? Het kleine apparaatje wordt bij de haargrens van een klant gezet en maakt automatisch foto’s van de hoofdhuid. “De meeste problemen op het gebied van haar komt door een probleem bij de hoofdhuid. Mensen vergeten de hoofdhuid te reinigen en krijgen daardoor kleine irritaties. Je kunt het vergelijken met het schoonmaken van een vuil bord. Je kiest er ook niet voor om een bord alleen maar met een theedoek af te doen in plaats van grondig af te wassen, dus waarom geldt hetzelfde niet voor ons hoofd?”

Haarcocktails

Natuurlijk bekijken we zelf ook de tool en we moeten toegeven dat we schrikken van wat we zien. “Bijna geen enkele hoofdhuid is prachtig roze”, stelt Myrna ons gerust. “Maar nu we dit weten, kunnen we wel gericht naar een oplossing kijken. Bijvoorbeeld door één van onze zelfgemaakte ‘haarcocktails’ te gebruiken. Dit zijn speciale mixen van crèmes en sprays die we samen met de klant kiezen. Wil de klant bijvoorbeeld extra glans, maar zien wij dat het haar wat extra voeding nodig heeft? Geen probleem, dan mixen we het gewoon. Na een behandeling ziet ook die hoofdhuid er weer mooi roze uit!”

Wil je een behandeling van Myrna zelf ervaren? Klik op de onderstaande oranje button!


Meer over Palazzo Hair-Design ontdekken?

Palazzo Hair-Design kappers

Vandaag gesloten

Hoflaan 3, Den Bosch

Bekijk meer:kappers

Lees ook:

Palazzo

Nieuw in het Paleiskwartier: top kapsalon Palazzo Hair-Design

Gloednieuw en als eerste kapsalon in het Paleiskwartier: Palazzo Hair-Design. Bij deze salon draait ...

adv.