Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Michel runt Q-Bed: ‘Ik kwam binnen en dacht: dit pand is het!’

Aangeboden door Q-Bed 19 juli 2020

Hij is verknocht aan Vught, waar hij beddenzaak Q-Bed runt. Toch reist Michel Roording (48) elke dag gewoon terug naar huis in Arnhem. De enkele reis van 65 kilometer (in totaal dus 130 per dag) is het meer dan waard. “Ik vind het heerlijk om die afstand af te leggen. Als ik thuis kom, ben ik ook echt thuis.”

“Thuis is thuis”, benadrukt Michel nogmaals. “Ik begin mijn dag ook altijd lekker rustig. Als ik in de auto stap neem ik de dag door en als ik naar huis ga, sluit ik de dag in de auto af. Thuis ben ik dus eigenlijk nooit met werk bezig.” Met Gelders accent: “Heerlijk, joh.”

“Er lag toen echt een dik pak sneeuw”

Al tien jaar is Michel het gezicht van Q-Bed, de beddenspeciaalzaak die al ruim dertig jaar bestaat. Hoe hij als geboren en getogen Arnhemmer in Vught terechtkwam? “Ik heb altijd gewerkt in deze branche en via-via hoorde ik dat deze winkel te koop stond.” Michel besloot vervolgens om te gaan kijken. “Ik weet nog goed hoe ik hierheen reed. Het was echt een winterse dag met een hoop sneeuw op de weg. Het was ’s avonds laat en pikkedonker toen ik hier voor de eerste keer kwam. Er lag toen echt een dik pak sneeuw, ik denk wel dertig centimeter.”

Tekst loopt door onder foto’s.

Foto: Q-Bed
Foto: Q-Bed
Foto: Q-Bed

Een goed gevoel

Bij binnenkomst werd Michel meteen enthousiast. “Ik kwam binnen en dacht: dit pand is het. De uitstraling van de winkel was erg goed en er stonden goede merken. De ondernemer was ook erg betrouwbaar. Het gevoel was meteen goed.” Zodoende werd Michels interesse steeds serieuzer. Twee maanden na zijn eerste bezichtiging, stond de Arnhemmer al op de vloer als kersverse eigenaar. “Het is vrij vlot gegaan.”

‘Beddenman’

Voordat Michel aan zijn Brabants avontuur begon, bracht hij het gebied goed in kaart. “Ik wist dat ik het niet alleen van Vught moest hebben. Ik heb het gebied daarom goed geanalyseerd en dat stond me aan. Het plaatje klopte.” En zo belandde de zoon van een marktkoopman (‘ook een beddenman’) in Vught. “Ik ben als kind opgegroeid met bedden. Mijn vader stond als koopman op de markt. Daarnaast heb ik dertig jaar ervaring opgedaan in meerdere beddenspeciaalzaken.”

Q-Bed

Met die ervaring op zak weet Michel één ding: je moet je als beddenverkoper duidelijk profileren. “Het internet wordt steeds populairder, dus moet je je onderscheiden met de kennis die je hebt. Uiteraard speelt ook de collectie een grote rol, vandaar dat we alleen topmerken als Auping, Carpe Diem, Treca Paris en Norma verkopen.”

Benieuwd naar de collectie van Q-Bed? Bekijk hem via de oranje button hieronder:


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Q-Bed. Meer over Q-Bed ontdekken?

Q-Bed woonwinkels

Gesloten10:00 - 18:00

De Schakel 9, Vught

Bekijk meer:woonwinkels

adv.