Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Martin Schuurmans werkt al 25 jaar in weer en wind: ‘Met goede kleding voel je daar niets van’

Aangeboden door Schuurmans Hoveniers 27 november 2020

Zo vader, zo zoon. Dat blijkt bij Schuurmans Hoveniers waar Martin (58) en zoon Guido (29) al flink wat jaren samen de mooiste tuinen maken. “Bij sommige Bosschenaren komen we al 25 jaar over de vloer.

Voor knippen, snoeien en beplanten ben je bij Schuurmans Hoveniers aan het juiste adres. Het vader-zoon team met groene vingers is daarnaast ook specialist voor grotere tuinprojecten. Een vijver aanleggen, een overkapping bouwen of zelfs een compleet tuinhuis plaatsen: alles is mogelijk. “Wij zijn van alle markten thuis.”

“Wij werken gewoon door”

Martin werkte vroeger als timmerman, maar besloot zich om te scholen op de vakschool tot hovenier. Daar heeft hij geen dag spijt van gehad, zelfs niet als hij de hele dag in weer en wind buiten staat. “Met goede beschermende kleding voel je daar niets van. Wij werken gewoon door.”

Vader en zoon

Inmiddels werkt zoon Guido ook ruim twaalf jaar in het bedrijf. “Als hij vroeger een vrije dag had van school, wilde hij altijd met mij mee. Dan hielp hij bijvoorbeeld met opruimen.” Tegenwoordig neemt Guido vooral het zware werk op zich. “Een tuinhuis timmeren doe ik nog steeds graag, maar zware klussen gaan hem nu beter af dan mij.”

Tekst loopt door onder de foto’s van Martin aan het werk.

Foto: Schuurmans Hoveniers
Foto: Schuurmans Hoveniers

Dezelfde gezichten

“Wij komen zelf langs, waardoor je altijd dezelfde gezichten ziet. Er loopt dus geen vreemde in je tuin. Wij worden ook vaak gevraagd voor terugkerend onderhoud of langdurige projecten. Dan bouw je echt een band op met mensen.”

100 van de 100

De klanten van Schuurmans Hoveniers zijn dan ook erg te spreken over de diensten van het familiebedrijf. “Ik durf te zeggen dat honderd van de honderd klanten tevreden zijn met het resultaat. Dat komt omdat wij altijd in oplossingen denken. Als iets niet kan, dan bieden we een passend alternatief aan.” Martin heeft een grote achterban, zoals stratenmakers. Hierdoor kan hij al zijn klanten van hun wensen voorzien.

Tekst loopt door onder de foto’s.

Foto: Schuurmans Hoveniers
Foto: Schuurmans Hoveniers
Foto: Schuurmans Hoveniers

O, dennenboom!

Tegen het eind van het jaar houdt Martin zich niet alleen met Bossche tuinen bezig, maar ook met de inrichting van huizen. Specifieker gezegd: hij ontpopt zich rond de feestdagen als kerstboomexpert. Dat is dit jaar niet anders. Vanaf 27 november koop je bij hem een groene kerstboom die tot in 2021 kan blijven staan. “Wij staan ieder jaar bij Supercoop aan de Buitenpepersdreef met honderden kerstbomen. Dan helpt de rest van de familie ook een handje mee.” Schuurmans Hoveniers pakt de kerstboom kosteloos voor je in en legt deze in je auto.

Met of zonder kluit

De eeuwige hamvraag rond kerst: kies je een kerstboom met of zonder kluit? Martin heeft voor allebei goede opties, zoals de Servische spar en fijnspar die in Nederland worden gekweekt door de vereniging van Nederlandse kerstboomkwekers. Deze kerstbomen zitten ieder in een eigen pot met aarde. “De bomen worden met beleid uitgestoken, waardoor de kluit niet beschadigd. Zolang je de boom regelmatig wat water geeft, blijft deze heel lang mooi.”

Nordmann

Ook verkoopt hij Nordmann sparren uit Denemarken zonder kluit. “We gebruiken bevestigingssysteem ‘Easyfix’ met een schaal als voet, zodat de boom altijd rechtop staat. Het systeem kun je jarenlang hergebruiken en je kunt de kerstboom water geven via de schaal, waardoor deze lang vers blijft.”

Cadeautje

Extra leuk: om het 25-jarig jubileum te vieren krijgen de eerste 200 kerstboomklanten een presentje voor onder de boom.Deze bijdrage wordt je aangeboden door Schuurmans Hoveniers. Meer over Schuurmans Hoveniers ontdekken?

Schuurmans Hoveniers


Herven 12, 's-Hertogenbosch

adv.