Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Liken, posten en de juiste hashtags: de mannen van Instadenbosch geven tips

Door Marloes van Vliet 2 februari 2018

Jasper, Maarten en Olivier zijn geboren en getogen in Den Bosch en ze werken alledrie fulltime, maar ze hebben het wel voor elkaar gekregen om een Instagramaccount op te zetten met meer dan 6000 volgers. De mannen geven tips over hun postgedrag, maar vertellen ook over de webshop van Instadenbosch.

Krachten bundelen

Het Instagramaccount van Instadenbosch is op 22 augustus 2016 geopend en ze hebben nu meer dan 6000 volgers. Jasper vertelt: ”Met z’n drieën maken we graag foto’s en we houden alle drie echt van de stad. Samen bedachten we dat we iets met deze combinatie wilden gaan doen. Maarten is mijn neef en Olivier was een collega van Maarten – zo leerden we elkaar kennen. Toen hebben we besloten om onze krachten te gaan bundelen!” Ook hebben de mannen samen een webshop, waar ze mooie kaarten, foto’s en posters verkopen van Den Bosch.

Instadenbosch webshop
Een greep uit de collectie

Tips van Instadenbosch

Het Instagramaccount van Instadenbosch is op 22 augustus 2016 geopend en ze hebben nu meer dan 6000 volgers. Hoe doen ze dat toch? Jasper vertelt: ”We maken leuke foto’s, maar dat is niet het enige. We zijn heel actief op Instagram – elke dag of om de dag posten we iets, we reageren en liken veel. We zijn actief op alle meestgebruikte hashtags in Den Bosch. We overleggen wel met z’n drieën over hoe of wat, maar we hebben zeker geen contentplanning.”

”Eens in de zoveel tijd komen we bij elkaar en gaan we brainstormen over nieuwe plannen voor het account. Het loopt vanzelf dat we om en om posten. In eerste instantie wilden we alleen foto’s van onszelf posten, maar later merkten we dat foto’s reposten van anderen ook goed werkt qua engagement. Mensen vinden het gewoon heel leuk als hun foto wordt gedeeld!”

Op pad met de mannen

Het drietal organiseert regelmatig leuke events, zoals instawalks of instashoots. ”We hebben in het afgelopen jaar één instawalk gedaan en twee instashoots. Dit jaar gaan we op zoek naar nieuwe locaties voor instashoots om nog meer Bosschenaren bij dat concept te betrekken. Bij de bibliotheek hebben we ook een workshop gegeven over instagram en fotografie. Gaan we dit jaar ook weer doen. Eigenlijk alles wat ons leuk lijkt pakken we op.”

instadenbosch

Jasper, Maarten en Olivier van Instadenbosch vertellen over hun meest fotogenieke hotspots in Den Bosch

Wie van Den Bosch houdt en een Instagramaccount bezit, volgt Instadenbosch - dat is een feit. De dri...

adv.