Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Lieke had een eetprobleem en geeft nu zelf voedingsadvies: ‘Een crashdieet werkt dus niet’

Aangeboden door Boozt Lifestyle 8 mei 2020

Het kan zomaar dat je door de coronacrisis meer bent gaan eten dan normaal. Je zit veel thuis, verveelt je sneller, komt amper aan bewegen toe en daardoor zijn er wellicht wat kilo’s bijgekomen. Coronacrisis of niet: je wil natuurlijk lekker in je vel zitten. Lieke Mommersteeg (25) van Boozt Lifestyle helpt je graag om weer helemaal fit te worden.

De Bossche begon vijf jaar geleden haar eigen schoonheidssalon, maar focust zich sinds een jaar ook op voedingsadvies. “Ik merkte dat veel mensen problemen hadden met het vinden van de juiste balans”, vertelt Lieke, die naast schoonheidsspecialiste inmiddels ook ervaren lifestylecoach is. “Zelf heb ik een eetstoornis gehad, dus ik had zoiets van: hier moet ik iets mee.”

Eetprobleem

Lieke kampte als meisje van 14 met een eetprobleem en vond pas zes jaar later een manier om hier goed mee om te gaan. “Door de juiste voeding en veel sporten. Ik crossfit veel, daardoor heb ik resultaten bereikt. Ik ben nu acht kilo zwaarder, maar pas nog wel in de kleren van toen. Ik legde de lat heel hoog door perfectionisme en wilde steeds meer resultaten zien. Ik ging erg diep, maar herpakte mezelf doordat ik de juiste balans vond. En weet je: een cijfertje op de weegschaal hoeft niet altijd iets te zeggen. Het gaat echt om de aanpassing in levensstijl en het juiste eetpatroon.”

Tekst loopt door onder foto. 

Boozt Lifestyle
Lieke is naast lifestylecoach ook schoonheidsspecialiste. Foto: Boozt Lifestyle

Een balans creëren

Lieke geeft (naast huidverzorging) voedingsadvies op maat. Ze helpt mensen aan een gezond gewicht zonder een dieet te volgen. “De aanpassing in levensstijl kun je altijd doorvoeren. Daar maak ik mensen bewuster van. Ze moeten een bepaalde balans creëren. Niets is goed of fout, zoals vaak wordt gezegd. Als je mensen dingen onthoudt, dan gaan ze juist eten. Dat is hetgeen wat mij triggerde om dit te doen. Ik kan me door mijn eigen ervaring volledig inleven in iemand.”

“Vaak komen we erachter dat iemand te weinig eet”

“Het is belangrijk dat mensen zich kwetsbaar kunnen opstellen”, vervolgt Lieke. “Ik ben open over mijn eigen eetstoornis. Daardoor haal je een barrière weg.” Lieke voert altijd eerst een intakegesprek. Vervolgens volgt iemand een traject van drie, zes of twaalf maanden waarin meerdere weeg- en meetmomenten zitten. Ook geeft Lieke persoonlijk voedingsadvies en zorgt ze voor recepten. “Ik laat mensen een eetdagboek bijhouden. Vervolgens kijk ik wat mist in de voeding en ik vraag wat iemand lekker vindt. Met die producten maken we vervolgens een nieuw eetplan. Vaak komen we erachter dat iemand te weinig eet.”

Tekst loopt door onder foto. 

Boozt Lifestyle
‘Als je aan de binnenkant alle puntjes op de I hebt, geeft dat de buitenkant ook een fijn gevoel.’ Foto: Boozt Lifestyle

Lieke staat altijd voor je klaar

Wie de hulp van Lieke inschakelt, weet dat-ie in goede handen is. “Om de drie of vier weken staat een weegmoment gepland. Dan evalueren we ook hoe het gaat. Mensen hebben altijd een terugval in het traject. Op zo’n moment sta ik klaar om iemand erdoorheen te helpen. Tussendoor heb ik ook altijd veel appcontact. Is er iets? Loop je ergens tegenaan? Dan help ik!”

Geef jezelf een boozt

Een crashdieet werkt dus niet, benadrukt Lieke. “Je moet er bewust mee bezig zijn. Voor mij geldt maar één ding: geef jezelf een boozt, zowel innerlijk als uiterlijk. Mijn slogan luidt ook zo. Als je aan de binnenkant alle puntjes op de I hebt, geeft dat de buitenkant ook een fijn gevoel.”

Boozt Lifestyle

Geïnspireerd door Lieke’s verhaal? En wil je haar hulp graag inschakelen? Boozt Lifestyle geeft ook online-advies. Daarnaast mogen de deuren vanaf maandag 11 mei weer open. Lieke ontvangt je graag in de salon, uiteraard hanteert ze strikte richtlijnen! Lees daarover hier meer. Een afspraak plannen? Benieuwd naar de mogelijkheden? Klik op de oranje button hieronder voor meer info:


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Boozt Lifestyle. Meer over Boozt Lifestyle ontdekken?

Boozt Lifestyle coaches

Op aanvraag

Titaniumlaan 82 , Den Bosch

Bekijk meer:coaches

adv.